koncertfilm

2021.03.15. 09:00

Kossuth Lajos szülőfalujában forgatott a Kiss Kata zenekar

Március 15-re készítette el koncertfilmjét a Kiss Kata zenekar Kossuth szülőfalujában.

Forrás: Kiss Kata zenekar

Általában a Kiss Kata zenekar a március 15-ei nemzeti ünnepen Monokon lép színpadra. A terv most is az volt, hogy itt adnak online koncertet, a korlátozások miatt azonban úgy határoztak: kisfilmet forgatnak Monokon, melyet minden magyarországi, határon túli és a diaszpórában lévő iskola, intézmény megkaphat.

A rajongók napközben is nyomon követhették a forgatást, ugyanis többször élő videóval jelentkezett be a zenekar énekese. Kiss Kata elmondta: „Kossuth Lajos szülőfaluja nekem mindig egy ékszerdoboz volt, nagyon sokan jártunk ide koncertezni, és általában a március 15-ét is itt szoktuk megünnepelni. Nagy öröm, hogy a felhívásunkra máris több mint ezer iskola, magyar ház, intézmény, közösségi ház, egyházközségek jelentkezett, hogy szeretné megkapni a kisfilmet.”

A forgatás közben az M1 hírműsorában is élőben jelentkeztek be, melynek során az énekes elmondta, mindenképpen szerettek volna tisztelegni a hősök előtt, ezért azt találták ki, hogy Monokon rögzítenek egy ünnepi műsort és felajánlották az iskoláknak, hogy elküldik a koncertfelvételt. Rengeteg megkeresés érkezett még Brazíliából, az Egyesült Államokból, Ausztráliából is. A műsort negyvenpercesre tervezték, hogy egy tanóra keretében megnézhető legyen. Az elején Bártfay Emese polgármester bemutatja Kossuth Lajos szülőházát, koszorúzás következik, majd a koncert. A forgatási nap végén Kiss Kata azt írta: „Köszönjük Bártfay Emese polgármester asszonynak és Tőkés Csaba alpolgármester úrnak, hogy óriási szívvel fogadtak. Nemzeti színbe öltöztették a falut! Köszönjük a Kossuth Emlékházban az idegenvezetést, köszönjük a gyermekek közreműködését!”

(A borítóképen: Kiss Kata a forgatáson a monoki gyerekekkel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában