Swedish Nomad

2021.03.16. 20:00

Hazánk és megyénk szerelmese a svéd világutazó, nem is akármiért!

Alex Waltner svéd fotós, blogger és világutazó nem titkolja, hogy odavan Magyarországért, sőt, Sajószentpéterhez kötődik leginkább. Cikkünkből kiderül, miért.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nem is árulunk zsákbamacskát, lerántjuk a leplet a titokról. A Swedish Nomad néven blogoló Alex nagypapája, Waltner Géza Sajószentpéterről származik, ezért is foglal el különleges helyet a szívében hazánk és Borsod megye.

Épp ezért gyűjtötte össze egy 55 pontos listába Magyarország csodáit, amik miatt szerinte mindenképpen érdemes meglátogatni bennünket. Bejegyzésével Alex magyar felmenői előtt is tisztelegni szeretett volna, és valljuk be, igen jól sikerült. A tipikus dolgok mellett, mint az ételek, a finom magyar borok vagy a szép emberek, olyan dolgokról is írt, amiből látszik, hogy figyelmesen bebarangolta a helyeket, nagyon alapos munkát végzett a fiatalember. Az utóbbi években többször is járt nálunk, vonattal utazott Budapestről Miskolcra, Tokajba, Debrecenbe és Egerbe, legutóbb már barátnőjét is elhozta, hogy megmutassa neki, milyen káprázatos ez a hely. Már abban a bejegyzésében is többször felbukkant Borsod megye a listán a tokaji aszúval, Lillafüreddel, Aggtelekkel, a Bükki Nemzeti Parkkal, Tokajjal és Miskolccal.

Egy másik bejegyzésében pedig érdekességeket is elárult hazánkról a külföldi olvasóinak. Ezekből a leírásokból süt, hogy tényleg rajong Magyarországért, mi pedig ilyenkor igazán büszkék lehetünk csodás hazánkra, ahogy ezek alapján ő is az származására!

Fotó: swedishnomad.com

Itt még mindig nincs azonban vége Alex népszerűsítő tevékenységének: legutóbb egy kvízt is összeállított olvasóinak, melyben tesztelhetik, mennyit tudnak Magyarországról. Többek között arra is rákérdez, hogy mitől híres Tokaj, vagy például az egyik képen Miskolcot kell felismerni. Akik tudnak angolul, azok bátran tegyenek egy próbát az érdekes kis fejtörővel.

(A borítóképen: Miskolc látképe)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában