A vakcina védelem

2021.03.11. 15:00

Borzalmas volt számára a fejfájás

Cser Ádám már átesett a fertőzésen, de fontosnak tartja a védőoltást.

Hegyi Erika

20200805 Szombathely Öt karmester dirigál majd a Savaria Szimfonikus Zenekar évadindítóján Képen: Cser Ádám karmester Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Forrás: ÉM

Fotó: Unger Tamás

Októberben esett át a koronavírus-fertőzésen Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház Zeneigazgatója. Mint mondta, 12 napig feküdt, és utána még 6 hétig érezte a fertőzés utóhatásait. Szerencsére nem kellett kórházba mennie, mert elmúlt a láza, és az iszonyú fejfájása. Begyulladt az orrnyálkahártyája, nem érezte a szagokat és az ízeket.

– A fejfájás borzalmas volt. Körülbelül öt percig tudtam ülve maradni, annyira gyengének éreztem magam. Amikor fizikailag már jól voltam, akkor különböző utóhatások jelentkeztek. Mellkasnyomás, nehéz légzés, szédülés. Ez sokáig tartott. Több emberrel is beszéltem, akiknél szintén ezek a tünetek jelentkeztek. A kardiológián megvizsgáltak, és kiderült, hogy semmiféle szervi problémám nincs – emlékezett vissza a betegség napjaira Cser Ádám.

Mint fogalmazott, fontos lenne, hogy mindenki beoltassa magát, hiszen a szokásos életünket csak így tudjuk visszakapni. Ő a védettsége miatt valószínűleg csak később kapja meg a vakcinát.

– A színház dolgozóinak és általában az előadóművészeknek kiemelten fontos, hogy védettek legyenek, hiszen igaz, hogy most is dolgozunk, de épp azt nem tudjuk csinálni, amiért vagyunk – tette hozzá a zeneigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában