Segítsünk!

2021.03.19. 14:30

Betegszállító autóra gyűjtenek

A ,,Judit házibetegápolás” csapata segítséget kér, hogy segíthessenek.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Ákos Judit és csapata, a „Judit házibetegápolás” magánúton vállal beteggondozást és bevásárlással, fuvarozással segíti a gyógykezelésekre járó krónikus betegeket megyénkben. Kezdeményezésükkel, amely a koronavírus alatt felértékelődött, korábban az Észak Hétköznapi hősök versenyében is szerepeltek.

Autót vásárolnának

Az ápoló és gondozó munkatársi közösség jelenleg betegszállító autó vásárlásában kéri olvasóink segítségét.

– Korábban már volt egy olyan autónk, amiben ültetve tudtunk betegeket szállítani. Nem olyan régen azonban komoly motorproblémák léptek fel, ezért kénytelenek vagyunk új gépkocsi után nézni – számolt be Ákos Judit házi betegápoló. – Úgy gondoltuk, hogyha már beruházunk egy autóra, akkor nagyobbat szeretnénk, amiben fekvő betegek is utazhatnak. Egy kisbuszra gondoltunk, aminek a hátsó üléseit kivennénk és ott alakítanánk ki megfelelő utasteret a fekvő betegek számára. Ez nemcsak a mi szempontunkból lenne fontos, hanem a pácienseinknek is, hiszen hétvégenként egyedül minket tudnak riasztani, ha sürgősen orvoshoz kell fordulniuk. Fuvarozási szolgálatunkat eddig bárki igénybe vehette a megyéből. Nagyobb bevásárlásokkal is igyekszünk segíteni az idős, beteg embereket.

Aki pénz­adománnyal tudná segíteni a célkitűzésünket, az kérjük, hogy a 06-20 242-5055-ös számon keressen meg!

Nincs más segítség

Az egyik páciens felesége elmondta miért lenne lényeges, hogy Juditék ismét tudjanak betegeket fuvarozni.

– A párom agyvérzést kapott és akkor kértük a „Judit házibetegápolás” csapatának segítségét. Két héttel ezelőtt történt, hogy a férjemet bevitte a mentő a kórházba, mert rosszul lett. Vasárnap reggel azonban hazaadták, és senki nem tudta hirtelen elhozni – fejtette ki Bellovics Kálmánné. – A taxi azért nem jött szóba, mert fekve kellett volna szállítani. Az egyetlen miskolci magán-betegszállítónak pedig 48 órával hamarabb be kellett volna jelenteni, hogy mikor és hová történjen a szállítás. Így találtuk meg Ákos Juditot és kollégáit, akik vállalták a fuvart, és nagyon lelkiismeretesen ápolják az­óta is a férjemet, naponta háromszor jönnek.

(A borítóképen: Ákos Judit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában