Online táncverseny

2021.03.28. 16:00

Aranyeső az ifjú táncosoknak

Csoportban, szólóban és duóban is arattak a miskolci egyesület tehetségei.

Hegyi Erika

Fotó: Olvasónktól

Újabb 17 aranyéremmel gazdagodott a miskolci Harc- és Táncművészet Sport­egyesület. Két online megméretésen indultak az egyesület tehetséges táncosai.

– A mi életünkben is volt egy nehéz időszak, amikor kép­ernyő elé kényszerültünk, és online edzéseket tartottunk – mondta lapunknak Toronya Alexandra, az egyesület művészeti vezetője. – Szerencsére abban a helyzetben is minden gyermek hiányzás nélkül részt vett az órákon, és élvezték, hogy legalább a kamerán keresztül együtt lehetnek csapatukkal és edzőikkel. Jelenleg a versenyzők hivatalosan edzhetnek, a legnagyobb védelmi intézkedések mellett, így az egyesület tagjai minden héten várják, hogy otthonukból kiszakadva közösen dolgozhassanak az edzéseken.

Koreográfusi különdíj

Alexandra elmesélte, a nyertes produkciók története két évvel ezelőtt, a nyári táborban indult, amikor először hallották a gyerekek a zenék kezdő ütemeit. Utána minden edzésen új elemeket tanultak egy kis bemelegítés, erősítés és technikázás után. Téli edzőtáborban fejezték be a versenygyakorlatokat.

– Mint minden évben, idén is rendkívül változatos témákat mutattak be a versenyzők. A legkisebbek Barbie babák, a mini csoport Szörnyella és a 101 kiskutya, a gyermek II. csoport Carwash, a juniorcsoport Hungária, az ifjúsági csoport pedig a Frida Kahlo című produkcióval indult. A gyermekcsoport Edda témájú előadása a többinél is különlegesebb volt, koreográfusi különdíjat is nyert. Hangsúlyt fektetünk szülővárosuk, Miskolc értékeire. Az egyesület három szóló- és egy duóprodukciója is kiváló eredményt ért el a népes mezőnyben. Szarka Édua Mása és a medve témával, Nagy Esztella Léna szörföslányként, Baffi Dóra Tonya Hardingként lépett fel. Nagy Esztella Léna és Fazekas Zoé popcornárus lányokként duóztak együtt – sorolta a művészeti vezető.

Alexandra edzőtársa Gál Fruzsina. Meglátásuk szerint sikerük annak köszönhető, hogy rendkívül hatékonyan tudnak együtt dolgozni, segítik egymás munkáját, hiszen mester és tanítványa kapcsolatból váltak az évek során edzőpárossá.

(A borítóképen: A Harc- és Táncművészet Sportegyesület tehetséges táncosai és edzőik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában