Online Farsangi Szinkronszemle

2021.03.01. 14:00

„A miskolciaknak köszönhetem a sikert”

Mikita Dorka közismert színművészeket megelőzve nyerte el a Online Farsangi Szinkronszemle közönségdíját.

Hegyi Erika

Fotó: Dobos Klára

Mikita Dorka Júlia lett az Online Farsangi Szinkronszemle közönségdíjasa. A nyolc legjobb színművészre január 24-éig lehetett szavazni, és Dorka magasan vezetve nyerte el végül az elismerést. A díjkiosztó ünnepséget azóta megtartották.

Két sorozatban

Dorka nemrég még miskolci diáklány volt, a Miskolci Nemzeti Színházban gyakran láthattuk őt gyermekszínészként, jelenleg pedig a Kaposvári Egyetem színművészhallgatója.

– Igazából még nem is tudatosult bennem, hogy én lettem a győztes – mondta a fiatal tehetség. – Bár a szavazás alatt végig követtem az állást, és láttam, hogy meggyőzően vezetek. Egy idő múlva elkezdtem reménykedni, hogy akár még sikerülhet is elnyernem a díjat. A szavazás végén pedig nagyon örültem, hogy sikerült. A hivatalos díjkiosztó ünnepséget február 20-án online tartották. Egy nagyon kreatív és kedves YouTube-videót állítottak össze, de igazából akkor fog bennem tudatosulni ez a siker, amikor szeptemberben megtartják az igazi díjkiosztót is az Uránia Filmszínházban – tette hozzá Dorka.

Jólesik neki a szeretet

Elárulta, nagyon jólesik neki az a rengeteg szeretet és figyelem, amit a miskolciaktól kapott, hiszen ez is szerepet játszott abban, hogy megnyerte a szavazást.

– Gondolom, hogy akik ismernek, kíváncsiak voltak a szinkronmunkáimra is, és utánanéztek, belehallgattak azokba a filmekbe, amelyekben a szereplők magyar hangját adom. Úgy gondolom, hogy a miskolciaknak köszönhetem a díjat – fogalmazott Dorka.

Hozzátette: kezdetben kisebb, úgynevezett tömegfeladatokat kapott a szinkronstúdióban, de ez így van rendjén: először mindenkinek meg kell tanulnia a szinkronszakmát. Két év után egy fiatal rendezőnek, Nikas Dánielnek megtetszett a hangja egy közös munka során, és ráosztott egy főszerepet az HBO-n futó Stargirl sorozatban. Ez volt az első komoly és meghatározó szinkronmunkája.

Ezután a Netflix sorozatában, a Bridgertonban is kapott szerepet, Francesca magyar hangja lett.

(A borítóképen: Mikita Dorka jelenleg a fővárosi Nemzeti Színházban vesz részt egy hónapos gyakorlaton)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában