szabadidő

2021.02.24. 18:30

Tavaszi természetjárós tervek Szendrő körül

Pótolnák idén a tavaly elmaradt Vitézlő teljesítménytúrát, és ismét felújítanának útvonalat.

Horváth Imre

Forrás: Olvasói fotó

A 2020-as év nem kedvezett a rendezvényeknek, így a természetjárásnak sem. Persze egyénileg volt erre lehetőség, sőt a testmozgást, főleg a természet lágy ölén ajánlották is mindenkinek az egészsége megőrzése érdekében, azonban a szervezett túralehetőségek ezúttal járványvédelmi okokból elmaradtak.

A Szendrői Városi Sport és Szabadidő Klub Egyesület Természetjáró Szakosztályánál bíznak benne, hogy 2021-ben a járványügyi helyzet lehetővé teszi mihamarabb az aktív szabadidős kültéri események rendezését. Ennek megfelelően igyekeznek tervezni az idei év rendezvényeit is. A tervek szerint március 13-án a környék turistaútvonalainak bejárásával, karbantartásával indulna a turistaszezon. Az előző évben közel 20 kilométer turistautat újítottak fel a szendrői természetjárók. Ezenkívül két információs táblát állítottak, a meszesi földvárhoz, valamint a Szuhogy és Telekes közötti Csorbakő-várromhoz. Ebben az évben is folytatódik a túraútvonal-felújítás már ezen márciusi alkalommal is.

Az előző esztendőben elmaradt sajnos a 15. Vitézlő teljesítménytúra, amely pedig a környék egyik, ha nem a legnagyobb ilyen jellegű túrája, és messzi földről vonzza a látogatókat. Az elképzelések szerint április 24-én tartanák meg, illetve pótolnák a tavalyi 15. alkalmat. A szervezők természetesen a járványügyi korlátozások engedte szabályok mellett, az óvintézkedéseket maximálisan betartva tervezik az eseményt. A tervezett táv adatai már elérhetők a weboldalukon, a szendroitura.hu oldalon. A programok időpontja és tartalma változhat, érdemes informálódni az események előtt!

(A borítóképen: Bíznak benne, hogy idén lesz lehetőség szervezett túrára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában