Sárospatak

2021.02.10. 16:30

Sikeres volt az online verseny

A Művelődés Háza és Könyvtára a magyar kultúra napjához kapcsolódóan szavalóversenyt rendezett.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A hagyománnyá vált versenyt a járványhelyzet miatt online formában valósították meg. A szervezők izgalommal várták, hogy milyen fogadtatásban részesül felhívásunk, hiszen az új módszer mindenki számára kihívást jelentett. Az új forma még inkább ösztönözte a verselni szerető gyermekeket, hiszen 42-en jelentkeztek a felhívásra. A sárospataki iskolákon kívül Bodrogolaszi, Budapest, Cigánd, Györgytarló, Tolcsva és Vámosújfalu oktatási intézményeiből is érkezett nevezés. A résztvevők a kortárs és a klasszikus magyar irodalom költeményeiből egyaránt választottak verset. A zsűri tagjai dr. Toma Kornélia főiskolai docens és Eiben Györgyné nyugdíjas pedagógus voltak.

A díjazottak (5–6. osztály): 1. Sorosi Zalán és Kerékgyártó Viktória, 2. Garai Boglárka, 3. Galkó Dominik. Különdíj: Kenderesi Eszter, Dezső Eszter Tereza, Hudák Dorka, Balla Ádám, Molnár Virág, Sztojka Dzsenifer, Szmolák Erzsébet. 7–8. osztály: 1. Fodor Áron István, 2. Kecskeméti Anna Kinga, 3. Kovács Fanni Judit, Tóth Dávid és Sohajda Laura. Különdíj: Szemán Gréta, Szepesy Judit.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában