Támogatásra várnak

2021.02.16. 16:30

Mindenkit jó kedvre derítenek a nagyik

Kirándulással tenné emlékezetessé tízéves évfordulóját a Hernádnémeti Vidám Nagyik Klubja.

Detzky Anna

Fotó: Olvasónktól

Tízéves születésnapját ünnepli Hernádnémeti idősklub. A fellépéseik mindig emlékezetessé teszik a rendezvényeket. Az évforduló méltó megünnepléséhez némi segítségre, lenne szükségük. Ezért fordult lapunkhoz a klub vezetője, aki szívesen emlékezett vissza az elmúlt évekre.

Szépek a kézimunkáik

– Mi mint nagyik nagyon sokféle tevékenységet űzünk itt a klubban. A teljesség igénye nélkül sütünk, főzünk, kézimunkázunk, kötünk, horgolunk, gobelinezünk, amit időnként ki is állítunk – sorolta Orosz Imréné klubvezető. – Most tűpárnákat varrunk éppen, amiket ajándékba szeretnénk majd adni azoknak, akik részt vesznek a rendezvényeinken és cserébe támogatnak minket. Szóval a járványhelyzet ellenére bizakodóak vagyunk és gondolunk a jövőre. Ráadásul ez olyan tevékenység, amit otthon is tudunk folytatni és addig is egymásra gondolunk. Jelenleg két-három naponta öten-hatan tudunk találkozni a könyvtárban az ötvenöt főből. Depressziós időszakot élünk és sok köztünk az egyedülálló, ezért örülünk, ha legalább ilyen formában összejöhetünk. A többiekkel ez idő alatt telefonon tartom a kapcsolatot. Napjainkban a legfőbb témánk az oltás, ebben a témában öszszedugjuk a fejünket. Tíz év alatt eddig nem sok gondunk akadt, azonban most két tagunkat sajnos elveszítettük, egyikőjüket koronavírusban.

Színesebbek az ünnepek

A nagyobb ünnepekre ételkülönlegességekkel, díszítéssel, fellépéssel készülnek.

– Eddig közel 30 fellépésünk volt többféle műfajban és már alig várjuk, hogy az újabb jelenésünkre készülhessünk. Farsangkor, a libatorokon, a pünkösdi bálokon állandó vendégek vagyunk. Sokszor mesefigurákká változtunk. Énekeltünk banyakórus és veresegyházi asszonykórus szerepben is. Sőt felléptünk Fitness Ladyként, Riói karneváloztunk, Apácashownkkal pedig díjat nyertünk. 2015-ben Harkányban, országos versenyen második helyezést értünk el. A környező településekkel is jó kapcsolatot ápolunk, hívtak bennünket Bőcsre, Bükkszentkeresztre, Csanálosra, Gesztelybe és Tiszalúcra. Legszívesebben kirándulunk. Tavaly pályázati segítséggel eljutottunk Nyíradonyba három napra, ahol nagyon jól éreztük magunkat – emlékezett a klubvezető.

Tombolához tárgyi, egyébként pénzadományt várnak.

– A legidősebb tagjaink 92 és 90 évesek. Hetven-, nyolcvanévesen a kánkánozást is bevállalták, nagyon ügyesek. Kicsit elfogult vagyok velük szemben, de szeretnék nekik valami életre szóló élményt adni – tájékoztatott Orosz Imréné.

A Mátrába mennének

Egy idős embernek az egyik legnagyobb ajándék az, hogyha világot láthat.

– Most a tízéves évforduló alkalmából az olvasók segítségét kérnénk egy többnapos kirándulás támogatásához például a Mátrába. Felmerült az is, hogy tombolasorsolást tartanánk, amihez apró tárgyi adományokat is szívesen fogadnánk. A helyi művelődési házon, a Hernádnémeti IKSZT-n keresztül juttathatják el hozzánk a pénzt. Folyamatban van, hogy egyesületté alakuljunk, amiben az önkormányzat támogat minket. Ha ez megvalósul, egyesületként is kereshetnek minket az adakozók – mondta beszélgetőpartnerünk.

(A borítóképen: Az Apácashow-val díjat is nyertek a Hernádnémeti Vidám Nagyik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában