Helyi életstílus

2021.02.02. 16:30

Ismét aktívak voltak a téli sportok szerelmesei

Hiába a mínuszok, Bánkút sí- és szánkópályái az elmúlt hétvégén is népszerűek voltak.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

Szánkózó családok, gyakorlott síelők, kezdő, de annál elszántabb snowboardozók látványa tárult elénk, amikor vasárnap délelőtt ellátogattunk Bánkútra. Bár az időjárás napos volt, a mínuszok csipkedték arcunkat, viszont az aktívan sportolók ebből mit sem éreztek.

Tuczai Rita és Görög Zsolt épp úton voltak a szánkózásra kijelölt pálya felé, hogy leteszteljék frissen vásárolt szánkójukat. Zsolt elárulta, hogy januárban már másodszor jöttek fel, általában havonta egyszer mindig úgy alakítják a hétvégéjüket, hogy abba beleférjen a szabadban töltött idő.

– Amikor legutóbb megérkeztünk, tudtunk tájékozódni a rendőröktől a pakolóhelyeket illetően, így az sem jelentett fennakadást – mesélte. – Addig maradunk, ameddig bírjuk szuflával. Mindig hozunk magunkkal némi elemózsiát is, ha megéheznénk – tette hozzá Rita.

Zsombor és barátai épp két csúszás közötti pihenőt tartottak. Bár a társaságból voltak, akik már többször jártak a környéken sportolás céljából, Zsombornak ez az első alkalom.

– Mindannyian megyebeliek vagyunk. Van, aki Miskolcról, van, aki távolabbi településről érkezett. Az első benyomásaim határozottan pozitívak. Nem mondható, hogy nagy lenne a tömeg, pedig bevallom őszintén, nem erre számítottam. Kritikusak voltunk a pálya minőségét illetően, de sokkal jobb, mint vártuk. Bár elférne rajta még több hó, kicsit jeges és köves, de a célnak abszolút megfelel. Örülünk, hogy sikerült ilyen napsütéses időt választanunk a sportoláshoz– emelte ki Zsombor.

– Nyitás előtt egy félórával érkeztünk, és úgy tervezzük, hogy zárásig maradunk, de ez változhat, attól függően, mennyire fázunk, vagy fáradunk el. Szinte minden lehetőséget kihasználunk, amit a terület kínál, így síelünk, szánkózunk, snowboardozunk, hókorcsolyázunk is – sorolták a fiatalok.

Lelkes fiatalok

Furmán Géza is a síelők táborát erősíti.

– Tegnap melegebb volt az időjárás, azért sem jöttünk fel. Mályinkán, ahol lakunk is plusz hét fok volt. Ma viszont úgy döntöttünk, hogy szerencsét próbálunk, és nem bántuk meg. Bár napibérletet váltottam, ebédre több mint valószínű, hazaérünk, ami nagyon jól fog esni a sok mozgás után. Picit jegesek a pályáknak a felső részei, egyébként jól síelhető. Kisgyerekkorom óta síelek, igaz, akkor még nem voltak ilyen modern sítalpaim, csak amit magunknak készítettünk, kezdetben fából, aztán műanyagból – nosztalgiázott Géza. – Jó érzéssel tölt el, hogy sokan már egészen fiatalon megpróbálkoznak a síeléssel, és ahogy jelenleg is tapasztalom, nagyon ügyesek és eredményesek lehetnek a jövőben is – mondta végül.

(A borítóképen: Szánkóval lendületben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában