Covid-19

2021.02.08. 19:30

Igazi társ lett a rádiós műsorvezető

A mikrofon előtt ülő műsorvezető életében is jelentős változásokat hozott a járványhelyzet.

Horváth Imre

Forrás: Olvasói fotó

Arra, hogy mindenki munkájában, életében hozott változásokat a koronavírus-járvány, jó példa Béres Szabi rádiós műsorvezető esete. Ő ugyan negatívan élte meg az elmúlt egy évben, hogy kevesebb élő beszélgetést, interjút tudott készíteni, azonban így is vannak pozitív élményei az eltelt időszakból.

Voltak benne jó dolgok

– Mint minden szektorban, a Rádió M és a többi rádió életében is jelentős változásokat hozott a vírushelyzet. Kitelepülések, zenei rendezvények, maradtak és maradnak el. A saját műsorom ezen az adón 2016 januárjában kezdődött, főleg ismert zenészekkel, lemezlovasokkal, közéleti személyekkel beszélgetek. A Covid-helyzet óta azonban leginkább telefonos interjúkat készítünk, mert úgy gondoljuk, így tudunk a legtöbbet tenni vendégeink és a magunk egészsége érdekében – magyarázza a műsorvezető.

Hozzáteszi: személy szerint az oltás fontosságát is kiemelné, hiszen ez az az a dolog, ami megvéd mindenkit a betegségtől, és visszaadja a korábbi életünket.

– Történtek persze pozitív dolgok is az elmúlt évben, hiszen megannyi érdekes emberrel készíthettem interjút. Nálam járt például tavaly nyáron Suhajda Szilárd hegymászó, aki 2014-ben Varga Csaba nagyváradi hegymászóval megmászta a világ tizenkettedik legmagasabb csúcsát, a Broad Peakre-t oxigénpalack használata nélkül. Rúzsa Magdi vagy éppen Pachmann Péter is szintén az interjúalanyaim között voltak – mondja.

Szintén szívesen mesél arról, hogy lehetősége volt általános iskolás diákoknak mesélni a rádiózásról és mindenről, ami ezzel kapcsolatos. Illetve az a megtiszteltetés érte, hogy egy diák őt kérte meg, legyen a vizsgamunkájának főszereplője, mint interjúalany.

– Jó látni a fiatalok érdeklődését a média, kommunikáció iránt. Zajlanak az események, a rádiónak pedig mindig szólnia kell, hiszen főleg ebben az időszakban az emberek „társai” vagyunk a mindennapokban – teszi hozzá Béres Szabi.

(A borítóképen: Béres Szabi érdekes emberekkel beszélget a műsorában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában