gyöngyfűzés távoktatásban

2021.02.24. 19:30

Bánk sikeres üzlete: kokárdából bicikli

A 11 éves bekecsi kisfiú nem gondolta, hogy ekkora sikere lesz ötletének.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasói fotó

Egy bekecsi kisfiú, Bánk kokárdákat fűz gyöngyből, hogy azokat eladhassa, és a bevételből egy biciklit vásárolhasson magának. Ötletét nővére, Linda tette fel a közösségi oldalra.

Maguk sem gondolták, de az akció olyan jól sikerült, hogy 6800-an osztották meg a posztot, és kokárdát legalább 600-an rendeltek. Ennyit persze képtelenség teljesíteni, de Bánk szorgalmasan fűzi a kokárdákat, és egészen biztos, hogy a vágyott biciklit is hamarosan megvásárolhatja.

A kisfiú édesanyjával, Bereginé Oltvölgyi Évával sikerült beszélnünk, aki elmondta, tulajdonképpen hobbiból kezdett el gyöngyöt fűzni a kisfia. Egy évvel ezelőtt, a digitális oktatás ideje alatt volt ideje a kézműveskedésre, gyöngyfűzésre, origamira, lufihajtogatásra, festésre, rajzolásra.

– Bánk rendkívül türelmes, és jó a kézügyessége. Sok minden érdekli. Ha nagyi éppen horgol, akkor odaül mellé, és ő is megpróbálja a különböző mintákat.

Állatkákkal kezdődött

A gyöngyfűzést az unokatestvérével kezdték el. Utánanéztek a neten, és különböző állatkákat készítettek maguknak, később pedig már minta alapján is boldogultak. Bánk arra gondolt, hogy március 15-ére a család minden tagjának készít gyöngyből kokárdát, és a nővérével találták ki, hogy ebből akár a bicikli ára is összejöhet. Ezért posztolták ötletüket Facebookon, ami aztán megtette a hatását – mesélte nevetve az édesanya.

Elmondta azt is, hogy kisfia 5. osztályos, Szerencsre jár iskolába kéttannyelvű osztályba. Szorgalmas, jól tanul, és sportolni is szeret. A birkózás és a futás köti le igazán. Bár a járvány idején az edzések egy kicsit leálltak. Bánk nagyon szeret olvasni is, mindenre nyitott, érdeklődő gyerek. A technika segítségével mindennek utána tud nézni a neten. Az origamifüzetéből például minden mintát meghajtogatott, a lufihajtogatás tudományát pedig szintén a neten található videókból sajátította el.

(A borítóképen: Bánktól legalább hatszázan rendeltek kokárdát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában