A vakcina védelem

2021.02.28. 13:30

Az oltásban kételkedni nagyon veszélyes dolog

Antal Mátyás karmester hangsúlyozta, csak az átoltottság után kaphatjuk vissza a régi életünket.

Hegyi Erika

20200104 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Népszerű polkák, operaáriák és operettslágerek hangzottak el a Miskolci Szimfonikus Zenekar újévi koncertjein a Miskolci Nemzeti Színházban. képen: Antal Mátyás karmester

Fotó: Ádám János

„Mindenképpen beoltatom magam, és az életkorom miatt reménykedem, hogy viszonylag hamar sorra kerülök – mondta Antal Mátyás, a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, karmestere. – Úgy gondolom, hogy a koronavírus-járvány leküzdésére ez az egyik legfontosabb lépés. A fertőzés elleni vakcinákban való kételkedés nagyon veszélyes dolog, már-már felelőtlenség. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy oltassa be magát!”

A karmester elmondta azt is, szerencsére nem kapta el a fertőzést, pedig az elmúlt időszakban sokat dolgozott, próbákat tartott a zenekarnak. Február második felétől március végéig azonban lesz egy kis szünete. Mint fogalmazott, biztos, hogy mindenki nagyon várja már, hogy visszakapja a régi életét, de a kultúra és az oktatás szereplői talán még annál is jobban. Hiszen koncertezni és oktatni igen nehéz közönség és diákok jelenléte nélkül.

Minél többen!

– Tanítok a Zeneakadémián, és tapasztalatból mondom, hogy zenét oktatni online csak fél eredmény. Azt azonban senki sem gondolta, hogy a járvány egy egész évig is eltart majd, de remélem, hogy tavasz végén, nyár elején minden a helyére kerül. Ehhez azonban az kell, hogy minél többen oltassák be magukat, hogy kevesebb legyen a vírushordozó. Ha lehet majd választani, a modernebb fejlesztésű vakcinát szeretném felvenni – tette hozzá a karmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában