Turisztikai célpont

2021.02.15. 15:00

A legjobb úti célok között szerepel a magyar puszta

Tavaly az Országos Kéktúra, idén a Hortobágy került fel a listára.

Apagyi Beáta

20200423 Hortobágy fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Kihajtották a marhákat téli szálláshelyükről.

Fotó: Molnár Péter

A listát, amelyen most a Hortobágy is a legjobb úti célok között szerepel, tizenhét ország szerkesztőségei és világjáró szakértői, valamint a NatGeo Traveler nemzetközi csapata állítja össze évről évre.

Oldalakon keresztül

A 25-ös toplista, öt kategóriára lebontva a világ legkülönlegesebb helyszíneit tartalmazza, amelyek amellett, hogy csodaszépek, még a fenntartható működésben is élenjáró turisztikai célpontoknak számítanak.

Akik már voltak a Hortobágyon, általában úgy nyilatkoznak róla, mint hazánk egyik legcsodálatosabb tájegységéről. Nem véletlenül, hiszen a pusztában található magányosan álló gémeskutak, békésen legelésző szürke marhák és a szilaj csikósok mellett más egyéb érdekességet is magába foglal a terület.

Normális körülmények között, csillagnézőbe, gasztrotúrára és kultúrtörténeti kalandokra csábítja az érdeklődőket Közép-Kelet-Európa legnagyobb pusztája. A 82 ezer hektárnyi területen sikerült megőrizni a pásztorélet hagyományait, emellett a sós mocsarakat, a pusztai legelőket, az eredeti növénytakarót, valamint az ökoszisztémát, amely nem kevesebb, mint 340 madárfajnak biztosít élőhelyet.

A National Geographic magyar kiadása átfogó képriporttal készül következő számában, oldalakon keresztül mutatja majd be a Hortobágyi Nemzeti Park részleteit, kulisszatitkait.

A magyar büszkeség mellett természetesen a lista többi csodája is górcső alá kerül majd.

(A borítóképen: Felvételünk a Hortobágyon készült, a marhák kihajtásakor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában