Kiállítás

2021.02.06. 08:30

A Déli- és az Északi-sark volt a központi téma

PET-palackból pingvineket, tojástartó dobozokból iglut, hungarocellből jéghegyet, sógyurmából hóembert készítettek a mezőkövesdi tagóvodákban, ahol „Jégvarázslat, hókalandok, téli örömök” címmel olyan kiállítást rendeztek be, amelynek központi témája a tél, illetve a Déli- és az Északi-sark volt.

Fotó: MÚ

A mini tárlatokban megelevenedett a sarkok élővilága, a téli táj szépsége, emellett feldolgozták például az eszkimók kultúráját is.

A tagintézményekben a központi kiállítások mellett egyes csoportokban is állítottak össze saját kis mozaikot, a témát feldolgozó asztalokat. Az alkotások készítése közben a gyermekek megtanulhatták, milyen állatok élnek a Déli- és Északi-sarkon, megismerkedhettek az éghajlati adottságokkal, az iglukkal, az eszkimókkal. A kiállított anyag készítése során a gyermekek sokat tanultak az újrahasznosításról, illetve környezetünk megóvásáról is.

(A borítóképen: „Jégvarázslat, hókalandok, téli örömök”)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában