Kána-hét

2021.01.10. 16:30

Minőségi idő pároknak

Házasoknak adhat új lendületet a Kána-hét nevű lelkigyakorlat Bodrogolasziban.

Detzky Anna

Forrás: Shutterstock

Varázslatos helyszínre vár házaspárokat a katolikus Chemin Neuf Közösség és a Kána Testvériség lelkigyakorlatos házába Bodrogolasziba.

A különleges páros programot, a Kána-hetet 2021. július 18–24. között rendezik meg romantikus helyen, a Lónyay-kastély melletti gyermekbarát és kempingezésre is alkalmas park épületeiben.

A szervezők alkalmazkodnak az aktuális járványügyi helyzethez. A jelentkezés már elindult a honlapon.

Nászútnak is beillett

– A Kána-hét lelkigyakorlatos formában megtartott képzés nem teljesen friss házasoknak, pároknak. Ez pihenésre és találkozásra szánt idő egyben – ismertette Várkonyi Péter, az esemény helyi szervezője. – A közösség egyik nagyon fontos szolgálata a különböző felekezetű keresztények közötti egység megteremtése, ezért nem csak katolikusokat fogadunk be. Lehetséges akármilyen korosztályba tartozó gyermekekkel érkezni, nekik is szervezünk felügyeletet, illetve programot.

A Chemin Neuf Közösséget Lyonban alapították az 1970-es években, de hosszabb ideje jelen van Magyarországon is budapesti rendházzal és egyetemi kollégiummal, illetve megyénkben a lelkigyakorlatos házzal.

– A párommal együtt a Kána-héten találkoztam először a közösséggel egy ismerős meghívására körülbelül egy éve. Hat év házasság után éppen akkor jutottunk el oda, amikor erre nagy szükségünk volt, átsegített egy válságosabb időszakon. Nagyon jó lendületet kaptunk, szinte olyan volt, mint egy második nászút. Talán amiatt is alakulhatott így, mert más páros lelkigyakorlatokkal ellentétben itt sok időt és fontos hangsúlyt fektetnek a kettesben töltött minőségi időre. Minket ez annyira megfogott, hogy segítőként is bekapcsolódtunk a szervezésbe, majd bekerültünk a Kána Testvériségbe, ami egyébként nem általános – mesélte a helyi szervező.

(A borítóképen: Erősítheti a kapcsolatot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában