írónő

2021.01.02. 15:00

Könyvbemutató és új könyvek a láthatáron

Szaniszló Bálint

Forrás: Olvasónk küldte

„Az idei év rengeteg változást hozott az életemben, de nagyon igyekeztem, hogy ne csak a negatív dolgokra koncentráljak, hanem észrevegyem a pozitívumokat is – mondta az Északnak Harsányiné Kecskés Nikoletta, azaz Greta May ózdi írónő.

– A tavasszal megjelent, Gonosznak hittelek című regényem könyvbemutatói közül például egyet sem sikerült megtartani a szigorítások miatt. Viszont januárban, ha enyhül a vírushelyzet, nagyon izgalmas dologgal készülünk: a népszerű színésztestvérpár, Tihanyi Tóth Csaba és Tihanyi Tóth Kinga olvasnak majd fel részleteket a regényemből. A könyvbemutatót az ózdi Digitális Erőműben tartjuk, szóval mindenképp érdemes figyelni a Facebook-oldalamat, ahol megírom a konkrét dátumot.

Többféle műfajban

Az alkotás terén is meglepetéseket tartogatok az olvasóknak. Sokáig »tobzódtam« a krimi és a thriller műfajában, mind a hat könyvemet ilyen kategóriákban írtam, és mindegyiket nagyon élveztem. Viszont szeretek megújulni, szokatlan dolgokat kipróbálni, és ez a késztetés most a regényírásban is utolért. Két témán is dolgozom egyszerre: az egyik egy interjúkötet, ami a családon belüli erőszakot járja körbe, megrázó személyes beszámolókkal és szakértői nyilatkozatokkal. A másik projektem egy ifjúsági regény. Ez nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt. Eleinte kicsit nehéz volt átállni a 10–14 éveseket megcélzó kifejezésmódra, stílusra, de hamar belejöttem. Élvezem a 12 éves kislány kalandjainak leírását, az iskolai életben, barátkozásban és első szerelemben való – kedves és néha esetlen – botladozását. A történetben nagy hangsúlyt kap a humor és az izgalom is. Nagy segítség, hogy van egy – micsoda véletlen! – 12 éves fiam, aki folyamatosan követi a sztori alakulását, kegyetlen szókimondással véleményez, és »szakmai« tanácsokat ad a kiskamaszszlenget illetően is. Nevet, izgul, kíváncsiskodik és főleg noszogat, hogy írjam már tovább, vagy legalább mondjam el, hogy mi fog történni…

Más területen sem kerültek el a változások. Aki követi a pályafutásom, tudja, hogy októberben a komplett szerkesztő- és írói gárdával távoztunk korábbi magazinunktól, és december elejére pedig megszületett egy nagyon izgalmas, új közös projekt: az IgaziNő magazin. Itt szintén szerkesztőként és cikkíróként vagyok jelen.

Bízom benne, hogy a jövő év pozitív változásokat hoz, addig pedig örülök mindannak, ami megmaradt, ami jó, amibe kapaszkodni lehet.”

(A borítóképen: Greta May)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában