Ajándékozás

2021.01.08. 18:00

„Hittel és bizalommal tekintünk a jövőbe”

A jelenlegi nehéz helyzet ellenére a Szerencsi Katolikus Karitász számos településen segítette a rászorulókat.

Novák Krisztina

Forrás: Szerencsi Katolikus Karitász

A járványügyi korlátozások miatt a helyi nagy adventi gyűjtésre idén sajnos nem volt lehetőség. Éppen ezért az egri Főegyházmegyei Karitász Központtól érkeztek azok a mikuláscsomagok, amelyekkel a gyerekeknek kedveskedtek Szent Miklós ünnepén és az az 50 doboz tartós élelmiszer, amelyeket karácsony előtt osztottak ki.

– Ezzel is igyekeztünk enyhíteni az idősek és a rászoruló családok gondjait, valamint egy kis örömet szerezni az ünnepekre – tudtuk meg Iván Erikától, a Szerencsi Karitász Csoport vezetőjétől. – Ráadásul néhány cipősdoboznyi adománnyal is sikerült meglepni a gyermekeket.

Mindig jól jön a támogatás

Elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt folyamatosan nő a hátrányos helyzetben élők száma. Több esetben társul az alapvető gondokhoz egy-egy családban egészségügyi probléma, betegség vagy haláleset. Ezeknek a családoknak folyamatosan szükségük van tartós élelmiszerre, alapvető higiéniai eszközökre, tisztítószerekre és fertőtlenítőre. Ezek azok, amiket – a járványügyi előírások szigorú betartása mellett – jelen helyzetben továbbítani tudnak. Továbbá sok családban nagy gondot okoz a rezsiköltség kifizetése.

Iván Erika kihangsúlyozta: „Hálás szívvel köszönjük az adományozók jóságát, akik az 1356-os adományvonal tárcsázásával, adójuk 1 százalékának felajánlásával vagy személyesen támogatják a munkánkat. A Jóistenbe vetett hittel és bizalommal tekintünk a jövőbe. Áldott új esztendőt kívánok mindenkinek!”

(A borítóképen: Édes Anna a Katolikus Karitász mikuláscsomagjával)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában