Ízvilág

2021.01.18. 15:30

Egyszerű itáliai étel pomarola szósszal

A friss szósszal nyakon öntött spagetti gyakran kerül az olaszok tányérjára.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock

A pomarola szósz a legegyszerűbbek közé tartozik, íze nagymértékben függ a felhasznált alapanyagoktól. Mérhetetlen szerencse, ha azok közül több is beszerezhető a saját konyhakertből, azonban a piacon vásárolva is kifoghatjuk a zamatos csemegéket.

Paradicsom, fokhagyma

Az elkészítéshez szükség van egy kilogramm felezett koktélparadicsomra, illetve egy kilogramm cikkekre vágott normál méretűre is, hat gerezd vékonyan szeletelt fokhagymára, egy marék vékony csíkokra vágott bazsalikomlevélre, egy teáskanál fahéjra, ízlés szerint sóra, borsra, valamint egy darab apróra vágott csilipaprikára és természetesen olívaolajra.

A mártás sütőben, serpenyőben egyaránt elkészíthető. Serpenyő esetén szedjük le a paradicsom héját, majd daraboljuk fel, télen helyettesíthetjük konzervvel is. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele a fokhagymát és a bazsalikomot – ízlés szerint a csilipaprikát –, és pirítsuk egy-két percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, fűszerezzük ízlésnek megfelelően, majd főzzük a szószt sűrűre; ha kész, passzírozzuk át sűrű szövésű szitán. Az al dente puhaságú tésztára halmozzunk a szószból, végül hintsük meg a tetejét parmezánnal.

(A borítóképen: A bazsalikom és a paradicsomszósz fontos alkotórész)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában