magyar kultúra napja

2021.01.22. 15:30

A miskolci tárlat a világhálón

A Teljesítmény képei is felkerülnek az internetre a magyar kultúra napján.

202010292 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A Herman Ottó Múzeum a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria közös szervezésében a Kép/Test/Lét összművészeti programsorozat keretén belül megvalósuló, „Teljesítmény” című időszaki kiállítás.

Fotó: Ádám János

A magyar kultúra napja alkalmából, hétfőtől digitálisan is megtekinthető a MANK Kép/Test/Lét összművészeti programsorozat három vidéki kiállításának anyaga az oldalon és a társaság Facebook-oldalán. Ezt a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közölte. Az említett virtuális terekben két tárlat képei már láthatóak. A MANK-nál arról tájékoztattak: a Miskolcon kiállított műveket január 22-én, a magyar kultúra napján teszik majd elérhetővé.

Tavaly a közösségépítés és nyitás szellemében indult útjára az említett összművészeti eseménysorozat, amellyel a kezdeményezők „az alkotóművészet területén tevékenykedő, jelentős vidéki közösségeknek” szántak megjelenési lehetőségeket, valamint támogatták „a művészek lokális megszólítását és közösséggé formálását, ezáltal a különböző művészeti területek közötti összhang megteremtését” – emlékeztet az MTI. Miskolc, Szolnok és Veszprém volt az együttműködő partner.

Mindhárom helyszínen az emberi test kultúráját, szépségét és erejét művészi módon reprezentáló műalkotásokat állították a kezdeményezők a középpontba.

A MANK célja, hogy a kortárs találkozásoknak az online térben is teret nyújtson, a három vidéki kiállítás anyagát január 18. és 24-én teszik közzé. A kiállítások anyaga ezt követően is elérhető marad a honlapon – írja a szervezet.

Az online kiállításokból és a kapcsolódó katalógusokból az érdeklődők megismerhetik, hogyan viszonyulnak az egyes városok művészei az emberi testhez, és hogyan követik a kortárs művészek a testábrázolás művészeti tradícióit.

A miskolci Teljesítmény című kiállítás az Észak-Magyarország régióban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye) élőknek, illetve az ide kötődő művészeknek kínált megjelenési lehetőséget. 2020. október 29-én nyílt meg a Miskolci Galériában. Jelenleg a járványügyi intézkedések miatt zárva tart ez a művészeti intézmény is. Amint az újranyitás lehetségessé válik, még három hétig lehet majd megtekinteni ezt a tárlatot is.

(A borítóképen: Felvételünk a 2020-as októberi megnyitón készült. A műalkotások péntektől online is megtekinthetőek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában