karácsonyi rajzpályázat

2020.12.16. 17:00

Ők rajzoltak a legszebben

Az idén másként szervezzük rajzpályázatunk díjkiosztó ünnepségét, mint az elmúlt évben.

Hegyi Erika

Fotó: Kozma István

Az Észak-Magyarország szerkesztőségében nagy volt az öröm az elmúlt napokban, hiszen csak jöttek és jöttek a szebbnél szebb munkák karácsonyi rajzpályázatunkra. Ezúttal Mező Istvánt, az Észak karikaturistáját, rajztanárt kértük meg, hogy zsűrizze a pályázatokat. Az idén azért volt egytagú a zsűri, hogy ezzel is csökkentsük a koronavírus-fertőzés veszélyét.

István alaposan átnézte a munkákat, és megállapította, hogy az alsó tagozatos gyerekek a legszorgalmasabbak, hiszen ők sokkal több rajzot küldtek a pályázatra, mint a felsősök vagy az óvodások.

– A pályázatokból látszik, hogy a gyerekek kellemes emlékeket őriznek a karácsonyról. Nyilván még nem éltünk meg olyan decembert, amikor a járvány nyomja rá a bélyegét a mindennapokra, így a karácsonyra is. Az alkotásokon találkozhatunk a téli ünnepkör szimbólumaival, a karácsonyfával, a Mikulással, a rénszarvasokkal, a hóemberrel, az adventi koszorúval és az angyalkákkal. Sok gyerek azt a karácsonyestét örökítette meg, amikor az egész család együtt van, kicsik-nagyok közösen készülődnek az ünnepre – mondta lapunknak István.

Hozzátette: az alkotások változatosak voltak, témájukban, formavilágukban és színeikben egyaránt. Megdicsérte a miskolci Kaffka Margit Tagiskolát, a szintén miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolát, valamint a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvodát, mert ezekből az intézményekből nagyon sok szép rajz és festmény érkezett.

Díjkiosztó másképp

A járvány miatt az idén másként szervezzük a díjkiosztó ünnepséget, mint az elmúlt években. A különböző kategória nyerteseit más-más időpontban várjuk, és kérjük, hogy egy gyermeket csak egyetlen szülő vagy hozzátartozó kísérjen el!

December 18-án, pénteken délután fél 3-ra a felső tagozatosokat várjuk szerkesztőségünkbe, délután 3 órára

az alsó tagozatosokat, délután fél 4-re pedig az óvodásokat. Kérjük, a felnőttek és az iskolások szájmaszkot is viseljenek!

Szerkesztőségünk címe: Miskolc, Zsolcai kapu 3. szám, I. emelet.


A díjazottak

 

Óvodások

1. Stefán Ilona Piroska, Szendrő

2. Túróczi Eszter, Mezőkeresztes

3. Talián Balázs, Mezőkeresztes

4. Lakatos Jázmin Ilona, Mezőkeresztes

5. Gulyás Réka, Mezőkeresztes

Alsósok

1. Spisák Dániel, Miskolc

2. Orosz Sára Luca, Miskolc

3. Nagy Melissza, Miskolc

4. Jakab Melinda, Bükkszentlászló

5. Kovács Dóri, Miskolc

Felsősök

1. Orosz Viktória Petra, Miskolc

2. Bacsóka Szandra, Miskolc

3. Porubjánszki Csenge, Miskolc

4. Győrfi Lili, Miskolc

5. Deli Boglárka, Onga

(A borítóképen: Mező István zsűrizés közben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában