Adventi időszak

2020.12.13. 18:00

Módját találták az ünnepvárásnak

A karácsonyi fényparádét és jótékonysági felvonulást mindenki otthonról élvezheti.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

A településen a pandémia miatt a korábbi évek ünnepváró rendezvényeit nem tudták megrendezni, vissza kellett mondaniuk a fellépő vendégek meghívását is. Fenyvesiné Dóra, a kultúrházat működtető Kulturális, Bűnmegelőzési és Környezetvédelmi Közalapítvány elnöke elmondta, hogy az adventi koszorú gyertyáit vasárnaponként a kultúrház három dolgozója gyújtja meg, valamint a Dédestapolcsány Kultúrhírek közösségi oldalra készítettek felvételt „Amikor még nem volt Covid” címmel, és a kicsikre gondolva a Kalamajka Bábszínház A legkisebb Mikulás című előadását vetíti online.

Akkor és most

– Eddig minden évben advent idején a tér, ahol a kultúrház, az általános iskola és az óvoda is található, az Angyalok erdeje nevet kapta. Nem véletlen, hiszen itt helyeztük el az adventi koszorút, a betlehemi jászolt, és igyekeztünk a fényfüzérek elhelyezésére is nagy hangsúlyt fektetni. A járványhelyzet előtti években a falu lakossága szívesen sétált ki a térre, vett részt a gyertyaszentelésen, gyertyagyújtáson, élvezte a műsorokat. Forralt borral, teával, kakaós kaláccsal kínáltuk őket. Négy héten keresztül szinte minden napra készültünk valamilyen kisebb műsorral, elfoglaltsággal gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. A falu lakossága mindig izgatottan várta ezt az időszakot, többek között nagyon jól összekovácsolta a különböző korosztályok ünnepvárását – mondta az elnök.

– Szombaton megtartjuk az első Dédesi Karácsonyi Fényparádé és Jótékonysági Felvonulást, ami az itt lakók szórakoztatása mellett az adományozásról fog szólni. Versenyre hívtuk a kamionosokat. A felvonuló, szépen kivilágított gépjárművekre online lehet majd szavazni.

(A borítóképen: Népszerű volt a mézeskalácsverseny)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában