Ajándékozás

2020.12.17. 07:30

Már az első kérő szóra szívesen adnak a diákok

Testvérgyülekezetét látogatta meg a Lévay református gimnázium 12. d. osztálya. Ajándékot vittek.

Nyikes Zita

Fotó: Lévay gimnázium 12. d.

Nem először juttatták el szeretetcsomagjaikat a dédestapolcsányi testvérgyülekezetnek a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon diákjai, azon belül is a 12. d. osztály. Negyedik éve járnak általában advent második hetében.

A karácsony üzenete, felvételen

– Idén nem feltétlenül a szokásos rend szerint alakult a látogatás a járványhelyzet miatt – meséli Zsurki Csaba osztályfőnök. – Az adventi műsorunkat nem élőben adtuk elő, hanem felvételen vittük el, melyet majd a gyülekezet tagjai megnéznek, és a gyülekezet közösségimédia-oldalára is felkerül, így még több emberhez eljuthat a diákok adventi, karácsonyi üzenete.

A kapcsolat a diákok és a település református közössége között személyes kapcsolatokon alapul, és az évek alatt szorossá fonódott. A Lévay-s diákok minden évben készülnek műsorral, melyet a templomban adnak elő, és szeretetcsomagokat, ajándékokat is visznek Dédestapolcsányba.

– Ez egy szép gesztus a fiatalok részéről, és színesíti is a gyülekezet programját – folytatja a gimnázium tanára. – Idén elsősorban arra törekedtünk, hogy praktikus ajándékokat adjunk. Ezért vittünk tartós élelmiszert, cukrot, lisztet, olajat, különböző teákat. De tettünk a csomagba az egészség megőrzéséhez szükséges élelmiszereket is.

A 12. d. életében ez volt az utolsó középiskolai adventi akció, de az osztályfőnök úgy látja: szívesen adnak a fiatalok. Hozzátette: nem először, és bízik benne, nem utoljára érezték fontosnak, hogy másokon segíteni jó.

– Igyekszünk a diákok szemléletét formálni. És nagyon örülök neki, hogy az első kérő szóra szívesen adnak, segítenek, és jönnek – foglalja össze Zsurki Csaba.

(A borítóképen: Ajándékátadás Dédestapolcsányban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában