Évértékelő

2020.12.19. 08:00

Építésvezetőként a futballban is vezető

A Zemplénben, valamint a labdarúgás berkeiben is szinte mindenki ismeri a csupa szív Zsófi Józsefet.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kolodzey Tamás

A Bodrog-parti város meseszépen berendezett, ereklyék százaival „fűszerezett” sportirodáján rövid, szűk körű évértékelőt tartottak a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola és a Sárospataki TC jelen lévő vezetői.

Köztük volt Zsófi József, az egykori NB II.-es és NB III.-as labdarúgó, aki Vajdácskáról indulva több klubnál is megfordult.

Alma és fája

Pályafutását 1977-ben kezdte, majd 1995-ben fejezte be, és immáron harmincegy esztendeje Sárospatakon él.

– Visszavonulásom után serdülőedzőként kezdtem, napjainkban pedig szakmai igazgatóként szolgálom a patakiakat. – Számomra nagy öröm, hogy a harminckét éves Dávid fiam, aki korábban megjárta Putnokot és Kazincbarcikát is, nálunk játszik, az alma tehát nem esett messze a fájától.

Aki azt hiszi, hogy Zsófi József a labdarúgásból él, téved: a tisztségviselő ugyanis főállásban az egyik mélyépítő cégnél építésvezető.

Elmondta, hogy jól érzi magát a bőrében, és csupán egy „fájdalma” van: nevezetesen az, hogy a jócskán eltérő születési évszámaik miatt játékosként, majd egyesületi funkcionáriusként sem dolgozhatott együtt a hajdanán Sátoraljaújhelyen edzősködött Sipos Ferenccel, az MTK és a Budapesti Honvéd néhai 77-szeres válogatott védő­jével.

(A borítóképen: Zsófi József, a SUSI és az STC sportirodájában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában