ünnepvárás

2020.12.03. 08:30

Diósgyőr is lehetne adventi naptár

Alexandra további lelkes jelentkezőket vár a számozott, világító ablakokhoz.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónktól

Albert Alexandra a közösségi oldalon látta, hogy több településen is megszervezték lelkes civilek az élő adventi kalendáriumot.

Világító számok

Mivel ő Diósgyőrben él, rögtön arra gondolt, milyen jó lenne, ha ebben a városrészben is megmelengetné az emberek szívét ez a kis játék a mostani, nehéz időszakban.

A közösségi oldalon, a Diósgyőr csoportban résztvevőket toboroz. 24 olyan lelkes diósgyőri kellene, akik vállalják, hogy feldíszítik az egyik ablakukat, és jól láthatóan elhelyezik benne a saját számukat.

Az adventi időszakban, ahogy telnek a napok, mindig felgyulladna egy-egy szám, és mire eljön a karácsony, mind a 24 ablak világítana. A baj csak az, hogy egyelőre 12-en szálltak be a játékba, újságolta az Északnak Alexandra.

Pedig a játék igazi örömet szerezhetne minden családnak. Kis térkép mutatná, mikor melyik utcában kell keresni az adventi ablakot. Ha azt a sétálni vágyók megtalálják, akkor lefotózzák, és felteszik a közösségi oldalra. Így azok is láthatnák az élő adventi kalendárium egy-egy ablakát, akik épp nem értek rá aznap keresgélni.

– Mi a tizediken lakunk, úgyhogy én csak egy hatalmas számot tennék ki az ablakomba, hiszen a díszítés az utcáról nemigen érvényesülne. De akik családi házban laknak, vagy valamelyik társasház alsóbb szintjén, azok hangulatos dekorációval kápráztathatják el az arra járókat. Arra gondoltam, hogy az ablakkeresés jó családi program lenne, és egy kis vigaszt, vidámságot jelentene ezekben a hetekben, amikor bezárva, közösségi programok nélkül kell élnünk. Mivel délután 4 órakor már sötét van, lenne idő megkeresni az aznapi számot a kijárási tilalomig – mondta Alexandra.

Van olyan település, ahol az élő adventi naptár már hagyomány. Solymáron például úgy hívják, hogy világító adventi kalendárium, és ez az ötödik év, hogy megszervezik.

A solymáriak kezdeményezésének olyan nagy a sikere, hogy tavaly országszerte 26 településen szerveztek élő adventi naptárt. Van ilyen megyénkben is: Bekecsen, ahogyan arról már beszámoltunk.

(A borítóképen: Bekecsen is hagyománya van már az adventi ablakos ünnepvárásnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában