ünnepélyes átadás

2020.12.03. 09:30

Átvette a megyei főkapitányság vezetését Vereckei Csaba

Magyarország Köztársasági Elnöke 2020. november 30-ai hatállyal a szolgálat felső korhatárának elérésével nyugállományba helyezte dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagyot, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét.

Horváth Imre

Forrás: ORFK

Érdemei elismeréseként Magyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Érdemrend tisztikereszt katonai tagozat díjat adományozta a leköszönő főkapitánynak, amit az ünnepség elöljárója, Papp Károly, a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkára adott át.

A rendőrség szolgálatában hosszú időn átívelő, kiemelkedő szakmai pályája elismeréseként a nyugdíjba vonuló rendőrfőkapitány részére dr. Balogh János rendőr altábornagy országos rendőrfőkapitány tárgyjutalmat adott át.

Magyarország belügyminisztere 2020. december 1-jei hatállyal – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – dr. Vereckei Csaba Iván rendőr dandártábornokot nevezte ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének, aki ezt megelőzően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt. Az erről szóló okmányt az ünnepségen Papp Károly államtitkár adta át.

Dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy 2020. november 30-án ünnepélyes keretek között adta át a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját dr. Vereckei Csaba Iván rendőr dandártábornoknak.

A járványügyi helyzetre tekintettel a főkapitányi beosztás ünnepélyes átadására a szokásoktól eltérően nem állománygyűlésen, hanem szűk körben került sor. Az ünnepségen jelen nem lévő meghívottak és a rendőrségi munkatársak részére online közvetítéssel biztosították, hogy követhessék a beiktatási ünnepséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában