programsorozat

2020.11.27. 14:30

Otthonunkban a Kutatók Éjszakájának programjai

A programsorozat szervezői hatalmas kihívással állnak szemben idén.

Apagyi Beáta

20201030 Miskolc A Miskolci Egyetem épületei és kollégiumi épületek. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország

Forrás: ÉM

A járványhelyzetre való tekintettel a kutatói és tudományos világ színes programpalettáját online felületen keresztül kell eljuttatniuk az érdeklődőkhöz.

Megyénkben, a Miskolci Egyetem is meg kívánja ugrani ezt az akadályt. November 27-én, illetve 28-án biztosítják a tudományok világába való bepillantást.

Szűcs Péter általános rektorhelyettes elmondta, bár nem nyithatják meg az egyetem kapuit a látogatók előtt, a kanapéra kívánják őket csalogatni kétórás, vizuális élményeket nyújtó műsorukkal, amely az intézmény Facebook-oldalán, illetve YouTube-csatornáján lesz elérhető ma 19 órától.

Maradandó élmény

– Az összes kar, illetve a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet is képviselteti magát egy-egy blokkban. Lesznek stúdióbeszélgetések, kísérletek, valamint egyetemünk egyik meghatározó stratégiai partnere, a Mol Petrolkémia Zrt. is bemutatkozik. A program interaktivitását sajnos nem tudtuk biztosítani, ennek ellenére programjainkkal szeretnénk minél több korosztálynak a képviselőjét megszólítani. Bár nem a pályaorientáció az elsődleges célunk, mégis számtalanszor találkozunk olyan hallgatóval, aki gyerekként vett részt a Kutatók Éjszakáján, és az ott kapott élményeknek köszönhetően döntött az intézmény mellett a pályaválasztás során – mondta az Északnak a rektorhelyettes.

A Miskolci Egyetem mellett az ország számos, más felsőoktatási intézménye is készül az alkalomra. Vannak programok, amelyek kifejezetten regisztrációhoz kötöttek, így ne felejtsünk el tájékozódni a kutatokejszakaja.hu internetes oldalon, ahol a programra vonatkozó összes információt megtalálhatják az érdeklődők.

(A borítóképen: A Miskolci Egyetem idén a virtuális térben kínálja a Kutatók Éjszakájára szánt programjait)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában