településszépítési akció

2020.11.15. 07:00

Közösen szépítgettek

Településszépítési akciót rendeztek Sajószentpéteren.

Apagyi Beáta

Forrás: Olvasónk küldte

A SZÉP-nap elnevezés nem csupán a program esztétikai minőségét jelöli, mozaikszó is egyben: a Sajószentpéteri Zöld Élettér Program kezdőbetűiből áll össze. Az összehangolt fásítást, cserjeültetést és környezetrendezést, ami pozitív önkormányzati szemléletváltást tükröz, második alkalommal tartották meg. Az idén önkéntesek is bekapcsolódtak a faültetési akcióba, akik önzetlen munkájukkal járultak hozzá a kezdeményezés sikeréhez. A Polgármesteri Hivatal, a Városgondnokság munkatársai, a sajószentpéteri általános iskolák tanulói, illetve az óvodások is részt vettek az összefogásban. Továbbá a BorsodChem Zrt. munkatársai, valamint a Sajószentpéter Városi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai is bekapcsolódtak. A fent említettek mellett a SZÉP-napot támogatta a Három Kör Delta Kft., a Sajószentpéteri Szabad­idő Sport Egyesület és Fejes Gábor, a Fejes Faiskola képviseletében. A városszépítő akció a település több pontján kezdődött meg egyszerre: a Móra-lakótelepen a Kristály mögötti füves területen, a kutyafuttató, a művelődési ház melletti leendő játszótér környékén, a városi sportpályát érintve, a 26-os főút Kazincbarcikára kivezető szakasza menti területeken, az Ibolya közben, a Harica Panzió melletti zöldövezetben, valamint a Gedely utca, a Glass Park és a Dusnoki Közösségi Ház területein.

A legszebb erkélyek, teraszok

Nem merült ki ennyivel a „zöld ősz” Sajószentpéteren, hiszen díjazták a legmutatósabb kerteket is a Virágos Sajószentpéter verseny keretében. A zsűri elnöke Fancsik József, a Virágos Magyarország zsűritagja, Podmaniczky-díjas városvédő volt. Két kategóriában lehetett nevezni a megmérettetésre. A legszebb virágoskert kategóriában első helyezést ért el Heiszman Istvánné, aki rendkívül szellemes, egyéni kreativitással egészítette ki a virágok megjelenítését, és remek érzékkel készítette el a kert kiegészítő hagyományos eszközökre emlékeztető tárgyait. A második Války Tiborné lett, akinek igényesen kialakított udvarát méltatta a zsűri. A harmadik helyezést Czapné Szalai Magdolna érte el, aki a kertjében bőséges pozsgás növényekkel is beültetett, sajátságos hangulatú, kedves környezetet alakított ki.

A legszebb virágos erkély-terasz kategóriában Egyed-Gönczi Viktória Szilvia lett az első helyezett, mivel szépen kialakított teraszán jó ízléssel megválogatott növények díszelegtek. A képzeletbeli dobogó második fokára Medve Krisztina állhatott, akinek erkélyét számos virág és hangulatos díszek teszik egyedivé. A verseny harmadik helye Kuchta Sándornét illette, aki jól táplált, pompás futómuskátlijaival érdemelte ki az eredményt. Mindkét kategóriában osztottak különdíjakat is az ítészek.

(A borítóképen: A legszebb virágoskert kategóriában 1. helyezést ért Heiszman Istvánné kompozíciója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában