Világ Gyalogló (HÓ)Nap

2020.11.09. 12:30

Fittek és sportosak az edelényi nyugdíjasok

A szeniorok egészségmegőrzését is népszerűsítette a Világ Gyalogló (HÓ)Nap.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

Az idősek hónapjával egy időben, októberben szervezte meg a Magyar Szabadidősport Szövetség a Világ Gyalogló (HÓ)Napot, amihez október 20-án az edelényi Őszikék Nyugdíjas Klub is csatlakozott.

Városnéző gyaloglás

– Az 1990-es években egy Földdel kapcsolatos kongresszuson Rio de Janeiróban hirdették ki, hogy országos sétálónapokat kellene szervezni – mondta Tiszolczki Lászlóné nyugalmazott pedagógus, az Őszikék Nyugdíjas Klub vezetője. – Mind az öt kontinens bekapcsolódott, és ma már körülbelül 60 ország rendezi meg minden évben ősszel az eseményt. Úgy döntöttünk, hogy Edelényben is megszervezzük a gyaloglást hagyományteremtő céllal, hogy ezáltal is összehozzuk a nyugdíjascsoportokat, és új barátságokat kössünk. Nem beszélve arról, hogy fizikai és mentális egészségmegőrző hatásai vannak a gyaloglásnak, ami nagyon fontos a mi korunkban. A közösséggel egyébként is szívesen teszünk rövidebb kirándulásokat egy-két havonta a környéken. Többen már nordic walking botot is beszereztek.

A Világ Gyalogló (HÓ)Nap versenykiírásként szerepelt, ahová közösségek regisztrálhatták magukat az egész országból.

Közel száz szépkorú

– A rendezvény után be kellett mutatnunk egy jegyzőkönyvet fotókkal mellékelve az 5 kilométerről, amit közel száz szépkorúval tettünk meg. Az induláskor Molnár Oszkár polgármester köszöntött minket. Nagyon nagy segítséget kaptunk a program megszervezésében Slezsák Ágnestől, Edelény önkormányzata városfejlesztési csoportjának pályázati szakreferensétől. Az ő jóvoltából kis hátizsákkal, benne csokival és félliteres ásványvízzel láttak el bennünket. Egy bemozgató tornával kezdtünk, aztán körbejártuk a várost. A művelődési háztól és könyvtártól a kastély felé haladtunk tovább, majd a három felekezet templomait érintettük. Szerencsénkre gyönyörű idő volt, sütött a nap, és a séta remek hangulatban telt. A végén az újonnan épült sportközpontban találkoztunk, ahol szendviccsel, teával, tombolával vártak bennünket: kulacsot és lépésszámlálót lehetett nyerni – számolt be a klubvezető.

(A borítóképen: Néhányan a gyaloglók közül)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában