speciális edzésmódszer

2020.11.22. 10:00

Eddz úgy, mint Räikkönen

A világbajnok F1-es pilóta személyi edzője bárkinek szívesen szolgál online tanácsokkal.

Novák Krisztina

Alfa Romeo's Finnish driver Kimi Raikkonen attends the official press conference ahead of the Portuguese Formula One Grand Prix at the Algarve international circuit in Portimao on October 22, 2020. (Photo by Rudy Carezzevoli / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Mark Arnall világszerte elismert egészségügyi és fitneszszakember, aki az elmúlt 18 évben a világbajnok F1-es pilóta, Kimi Räikkönen edzője és gyógytornásza. Korábban a kétszeres világbajnok Mika Häkkinennel és David Coultharddal is dolgozott.

Arnall az elmúlt majd két évtized során olyan programokat készített Räikkönennek, amelyek mind pozitív hatással vannak az immunrendszerre és az általános egészségre. Olyannyira összenőttek, hogy verseny előtt, közben és után is folyamatosan ott van Räikkönen mellett, aki tudja, ha Mark nyugodt, akkor nincs gond, nem mintha az Iceman (Jégember) becenevet viselő pilóta túlzott érzékenységéről és pánikrohamairól lenne híres.

Travel training

Mark Arnall Kari Hotakainen: Az ismeretlen Kimi Räikkönen című könyvében elmondta, hogy Räikkönen ismertségével rajongói száma is megnőtt. Amikor egyik versenyről a másikra utazva lementek az adott szálloda edzőtermébe, ahol elszállásolták őket, egyre több rajongóval találkoztak, ami kizökkentette a pilótát az edzésből.

Ekkor jött az ötlet, hogy kidolgozza saját, speciális edzésmódszerét, amelyet egy átlagos bérházi szobával egyforma nagyságú szállodai szobában is el lehet végezni. A gyakorlatok nagy többsége hely- és költséghatékony, könnyen megvalósítható, és nem igényel drága sporteszközöket.

Igaz, kezdetben ezek az edzéstervek sokat utazó sportolók és üzletemberek kondíciójának megőrzéséhez lettek összeállítva, de Mark Arnall saját honlapján és közösségi oldalain már az átlagemberek számára is készíti cikkeit és videóit. Mivel a koronavírus miatt korábban sokan nem mertek edzőterembe járni, mostanra pedig már be is zárták azokat, sokak számára lehetnek hasznosak ingyenesen elérhető étkezéssel és életmóddal kapcsolatos tanácsai, és az általa bemutatott gyakorlatok, amelyeket akár egy könyvvel megpakolt táskával is elvégezhetünk, ami adott esetben súlyzóként is szolgálhat.

Ha egy Kimihez hasonló élsportolónak bevált a módszer, mi sem vallhatunk kudarcot.

(A borítóképen: A világhírű Kimi Räikkönennek bevált az edzésterv)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában