jótékonyság

2020.11.22. 16:00

A Mikulás 340 csomaggal érkezik

Három településen szervezett élelmiszergyűjtés az elmúlt hétvégén a Zsófi-ReményVár Egyesület.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónktól

Az egyesület tagjai évek óta azért dolgoznak, hogy a bajba került, gyermekes családokat segítsék. Nincs szomorúbb és szívszorítóbb, ha gyerekeknek kell nélkülözniük. Ők nem tehetnek családjuk életkörülményeiről – vallják.

Idén karácsonykor 47 gyermek támogatását tudja vállalni a Zsófi-ReményVár Egyesület, ami 20 családot jelent. A Sajóládi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat részére 20, tartósan beteg gyermek és családjaik részére készítettek össze élelmiszercsomagot.

Ezenkívül 340 mikuláscsomagot is összeállítottak, melyeket december 5-én adnak át a támogatott családoknak és intézményeknek. 27 csomag az egyesület által rendszeresen támogatott családokhoz kerül, 20 a sajóládi családsegítőhöz, a többi pedig a Diósgyőri Lakóotthonba, a boldogkőváraljai Fogyatékkal Élők Otthonába, a girincsi Speciális Iskolába, az edelényi Közösségi Házba, valamint a miskolci, Károly utcai speciális iskolába.

Szívesen adakoztak

Az egyesület évente többször tart élelmiszergyűjtést nagyobb üzletekben, hogy folyamatosan tudja segíteni a patronált családokat. Ináncsi Gergely egyesületi elnök az Északnak elmondta, az elmúlt hétvégén Miskolcon, Tiszaújvárosban és Emődön „költöztek be” egy-egy nagyobb élelmiszerüzletbe, hogy felhívják az emberek figyelmét, szükség van a támogatásra. A vásárlók ezúttal is megértőek voltak, szívesen adakoztak, tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodószerekkel járultak hozzá az egyesület munkájához. Volt, aki megkérdezte, ki kapja majd meg az adományokat, és akadt vásárló, aki gyorsan megnézte az okostelefonján, hogy az egyesület valóban megbízható-e, kiknek nyújt segítséget. Amikor látta, hogy az adományok valóban a rászoruló családokhoz jutnak, hamarosan hozta a felajánlott élelmiszereket.

Ináncsi Gergely az Északnak elmondta, sokan kerülnek nehéz helyzetbe a járvány miatt. A vendéglátásban és kereskedelemben dolgozók közül többen elvesztették a munkahelyüket. Ráadásul a tél közeledtével még nehezebb helyzetbe kerültek a családok, hiszen a maradék pénzüket tüzelőre költötték. A települések ugyan biztosítanak szociális tüzelőt, de az csak néhány hétre elegendő, és van, ahol csak februárban osztják.

(A borítóképen: A Zsófi-ReményVár Egyesület évente többször tart gyűjtést)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában