A „Hónap fogása”

2020.11.17. 17:00

A legkülönlegesebb fogás

Egy kilenckilós koi ponty hozta meg a Borsod Online októberi szavazásán az első helyet.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Olvasónktól

Általában Vadnán horgászik, és életében most fogott először koi pontyot – mondta Simon László. A nagylánya nevezte be a versenybe, így lett az októberi „Hónap fogása” nyertese. Meg is lepte, hogy első helyen végzett a versenyben – jegyezte meg a horgász. A hal súlya 9 kiló, ami nem rekord, ennél nagyobb is akadt már a horgára. A legnagyobb ponty, amit sikerült kifognia eddig 21,7 kilogrammos volt. Feeder bottal horgászik, a koit is így fogta. Délelőtt 10 óra környékén lehetett, amikor a 10 milliméteres lebegő popupra rákapott a csodaszép aranysárga árnyalatban pompázó hal. László felesége és kislánya is jelen volt, így osztoztak az élményen. Ebben a tóban a pontyok mellett keszeget és kárászt is lehet találni, de a koi – ráadásul ebben a színváltozatban –, mindenképpen különlegesnek számít – hangsúlyozta.

A kijárási tilalom miatt ebben az évben László már lemondott a horgászatról, egyébként, amíg az időjárás engedi, addig látogatja a tópartot. Teljesen változó és egyéb elfoglaltságaitól függ, hogy mennyi időt tölt kint. Van, hogy csak pár órát, és előfordul az is, hogy néhány napot. A hobbi nagyjából 25 éve tart, időközben volt néhány év kihagyás. Úgy négy éve újra pecázik, és most már sokkal nagyobb odaadással – mondta László. A vadnai tó mellett alkalmanként a harsányi horgásztóhoz is elmegy, azt is kedveli. A kifogott példányokat minden esetben visszaengedi a vízbe. Különben eszik halat, de azt megvásárolja a boltban – emelte ki. A horgászatra barátokkal vagy a családjával szokott elindulni. Három gyermeke közül a legkisebb lánya, a hétéves Zoé az, aki legszívesebben elkíséri, de ő még nem pecázik. Mindketten várják az új szezont, ha kitavaszodik és elmúlik a járványveszély, újra elindulnak a tópartra.

(A borítóképen: Simon László és kislánya a különleges zsákmánnyal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában