Washington

2020.10.11. 15:00

Üzenet Amerikából

A napokban nagy meglepetés érte e sorok íróját: az Egyesült Államokból kaptam e-mailt.

Kolodzey Tamás

Fotó: Tardi Attila

A külpolitikát igencsak kedvelő címzettként először arra gondoltam, Donald Trumpnak, a republikánusok, vagy Joe Bidennek, a demokraták elnökjelöltjének jutottam az eszébe, de csalódnom kellett. Nem kampányrendezvényre invitáltak, hanem az illetékes hivatal tisztelettel felkért arra, hogy az egy esztendőre érvényes és éppen most lejáró amerikai horgászengedélyemet „méltóztassam” megújítani.

Tavaszra halasztottuk

Történt, hogy tavaly ősszel a Macik egyik, Miskolcról Washingtonba költözött jégkorongozójának vendégszeretetét élveztem és ha már ott jártam, elvitt az Atlanti-óceán egyik paradicsomába, egy kis pecázásra. Fogtunk is szépen, úgy harminc halat, a mintegy húsz, méreten aluli kopoltyúst pedig – mivel szabálytisztelő emberek vagyunk – visszadobtunk. A tengeri pisztrángot aztán grillezve, rántva és vajon párolva is fogyasztottuk, sőt a zsákmányból néhányat lefagyasztva, némi meglepetésemre, a többszöri repülőtéri ellenőrzést túlélve sikerült hazahoznom.

Mivel az engedélyemet a hokis váltotta ki, így az elektronikus üzenetet ő is megkapta, majd nyomban azzal „ugrasztott”, hogy intézkedik, és újra vár egy kis kalandra. Abban maradtunk, hogy megvárjuk az elnökválasztást, majd a pandémia lecsengését és – mivel ismét lesz engedélyem – a tavaszra halasztjuk a túlsó féltekés vízi szórakozásunkat.

(A borítóképen: Kollégánk, Kolodzey Tamás, a felejthetetlen horgászat közben az Atlanti-óceán partján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában