Állatvilág

2020.10.11. 17:00

Örökbefogadás óvatosan

Fokozott elővigyázatosság mellett lehetséges csak belépni a gyepmesteri telepre.

Detzky Anna

20200416 Győr Az állat menhelyek tele vannak. Ollári Gergő témája. A járvány negatív következményeit a Győri Állatmenhely is megérzi. Csökkent az örökbefogadások száma és nagy probléma a helyhiány. Az adományok is visszaestek a világjárvány miatt a menhelyen, amely idén áprilisban ünnepli huszonötödik születésnapját. Képen: képgaléria gazdára váró kutyákról, Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Forrás: HUSZÁR GÁBOR, MW

Fotó: Huszár Gábor

A koronavírus járvány második hulláma miatt a Miskolci Állategészségügyi Telepen új járványügyi intézkedéseket vezetett be a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Kötelező a maszk

A gyepmesteri telepen kötelező a maszk viselése mind a látogatóknak mind a dolgozóknak, továbbá a bejárathoz kézfertőtlenítőket helyeztek ki. Kérik, hogy ügyintézés előtt és után használják ezeket, hogy megelőzhető legyen a vírus terjedése. A telep területére előzetes testhőmérséklet-mérést követően lehetséges belépni. Amennyiben a látogató testhőmérséklete meghaladja a 37,2 Celsius fokot, 5 perc várakozási idő eltelte után a mérést meg kell ismételni. Ha a következő mérés igazolja az első helyességét, nem engedélyezett a belépés a területre.

Előzetes időpontkérés

Az állatok örökbefogadása, az online felületen történő kiválasztást követően, előzetes telefonos egyeztetés után történhet. Maximum 3 fő részvételével kerülhet sor az állat megtekintésére, majd a konkrét kiválasztás is csak előre egyeztetett időpontban lehetséges. Az örökbefogadók az állatgondozókkal megbeszélhetik a kutyával kapcsolatos elképzeléseiket, a tartás körülményeit és közösen választhatják ki az elvárásoknak leginkább megfelelő állatot.

Távolság, kézmosás

Várakozás és ügyintézés közben is szigorúan ügyelni kell a 1,5-2 méteres védőtávolság megtartására. A nyílt napokon lehetőség szerint kerülni kell a csoportosulást. Sétáltatás előtt és után fontos a kézmosás, vagy a kézfertőtlenítés. Köhögés, vagy tüsszentés esetén elengedhetetlen a papír zsebkendő használata, vagy annak hiányában a behajlított kar könyökhajlatába történő köhögés, vagy tüsszentés. A munkatársak egészségének megóvása érdekében csak a kizárólag magukat egészségesnek érző, koronavírusos tüneteket nem mutató emberek látogassanak ki a Miskolci Állategészségügyi Telepre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában