Programajánló

2020.10.10. 11:00

Fenyők árnyékában a fenntarthatóságról

Környezettudatosság és egészségvédelem témájában szerveznek szakmai napot az Avasi arborétumban.

Detzky Anna

20200801 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Immunerősítés felsőfokon címmel tartott mini tanfolyamot Krakkai Veronika természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta a Dr. Adorján Imre Fenyőkertben, az Avasi arborétumban. képen: Avasi arborétum

Fotó: Bujdos Tibor

Családokat, természetbarátokat és minden érdeklődőt hívnak egy közös őszi sétára környezetvédelmi ismeretterjesztéssel egybekötve az Avasi Arborétumba szombat délután, a Fenntarthatósági hét apropójából szervezett szakmai napon. A látogatók megismerkedhetnek a madár- és méhbarát kert kialakításával és a Fenyőkertben található különleges növényfajokkal 14, 15 és 16 órától kezdődő szakvezetések mellett. Ezen kívül Krakkai Veronika természetgyógyász tart tanácsadást a hosszú távú egészségmegőrzésről. A gyermekek számára játszósarkot és tobozgyűjtést rendeznek.

Miskolc zöld szíve

- Ezen a héten évről évre nagy figyelmet kap a környezetvédelem. A fenntarthatóság érdekében egyre több civil szervezet és önkormányzat is tesz lépéseket – mondta Adorján Eszter az Avasi Arborétumért Alapítvány elnöke. – Idén az arborétum is bekapcsolódik a Fenntarthatósági hétbe, amelynek fő témája az energia, a klímaváltozás és az egészségvédelem. A rendezvényen kiemeljük, hogy az emberek apró változtatásokkal és kis odafigyeléssel a saját lakóhelyükön is tudnak tenni a környezetükért. A környezeti neveléssel kapcsolatban pedig szeretnénk kihangsúlyozni, hogy azt már gyermekkorban érdemes elkezdeni. 2003 óta maga a Fenyőkert is helyi jelentőségű természetvédelmi terület. Ezt még nagyapám, Adorján Imre harcolta ki, hogy ne építhessék be a telket. Emellett ez egy különleges hely, Miskolc zöld szíve, hiszen a Föld összes kontinenséről érkeztek ide örökzöld fajok. A szakvezetéseken elmondok néhány érdekességet a növényekről, mint okleveles természetvédelmi mérnök. Az állatvilág védelme címén pedig szót ejtünk a madár- és denevérvédelemről, illetve a méhek fontos szerepéről az emberiség fennmaradásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában