szabadidő

2020.10.08. 14:00

Felhőtlen suhanás vagy rollertúra „terepen”

Messzemenően ajánlható skírózáshoz is a sisak viselete.

Pap Gyula

20200917 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Biciklivel, rollerrel érkező diákok a Fazekas iskolába az Európai Mobilitási Héten.

Fotó: Ádám János

A manapság egyre népszerűbb rollerezés nemcsak hobbisportolásra alkalmas, hanem közepes túrák is bátran vállalhatók a gyerek(ek)kel. Ha nem akarunk sokat zötykölődni, érdemes kerülni a toldozott-foldozott útszakaszokat, melyek tönkre tudják tenni a felhőtlen suhanást.

Irány a stadion

Egy belvárosi indulást feltételezve legjobb, ha a kerékpárúton – amely persze rollerrel is igénybe vehető – igyekszünk a Győri kapu irányába. Az út minősége megfelel a rollerezéshez, azonban a falevelek, lehullott makkhéjak megtréfálhatják a száguldó rájdert. Többek között ezért is ajánlható messzemenően skírózáshoz is a sisak viselete.

A Győri kaput elérve – az úttesten óvatosan átkelve – az Andor utca felé vehetjük az irányt, az út minősége jó darabon komfortossá teszi a rollerezést, bár pont a biciklisáv, ahol előszeretettel gyűlik fel a kavics, levél, hordalék. Később romlik

az út minősége – célszerű csökkenteni a sebességet – a Görögszőlő, majd Szarkahegy utcákon haladva jutunk el a stadion magasságába. Itt vehetünk egy balos kanyart például a Móricz Zsigmond utcánál, így közelítve úti célunk felé.

A villamossíneken átkelve a kerékpárúton haladjunk tovább, majd egy nagy kört leírva zavartalanul megkerülhetjük a DVTK Stadion épületkomplexumát. Itt akár több kör is belefér a gyakorlásba anélkül, hogy unalmas lenne, és az útburkolat minősége sem hagy kívánnivalót maga után. Az edzőközpontból kihajtva a Mónus Illés utcán térhetünk vissza a kerékpárútra megközelítve a stadiont, ahol a már ismert útszakaszon térhetünk vissza a belvárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában