Tudományok Fővárosa

2020.10.16. 18:30

A fotelból fedezhetik fel a tudomány világát

Virtuálisan ugyan, de a tudományok szerelmeseit a Tudományok Fővárosa idén is várja.

Apagyi Beáta

A régió leginspirálóbb, a Tudományok Fővárosa nevet viselő fesztiválját október 17-én 10 órától tartják meg. A Vízió Budapest Tudománykommunikációs Ügynökség szervezi, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat támogatásával és partnerségével.

Az eseményt virtuális térbe költöztetik a járványhelyzetre való tekintettel, így mindenki az otthonából, akár a fotelja kényelméből követheti az eseményeket a program közösségi oldalán vagy a www.tudomanyokfovarosa.hu internetes felületen.

Minőségi idő

– Úgy döntöttünk, idén online mutatjuk be a tudományok rejtelmes és izgalmas világát. A speciális helyzetre lehetőségként tekintünk, így ugyanis még szélesebb közönséget érhetünk el, akik talán éppen az előadások és bemutatók hatására fedezik fel új hobbijukat, hivatásukat, vagy csak minőségi időt töltenek el a családdal a közvetítést követve. Természetesen arra is törekszünk, hogy az interaktivitás is megvalósuljon, így a hallgatóság kérdéseket tehet majd fel az előadóknak egy erre a célra létrehozott felületen, és bekapcsolódhat a játékokba, bemutatókba is – mondta el a részleteket illetően Bartók Marcell, az esemény főszervezője.

Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) elnöke ehhez azt is hozzátette: a tudományos szervezeteknek, így az ELKH-nak is, feladata a fiatalok szemléletformálása, hogy ennek is köszönhetően valós perspektívát lássanak a tudományokban, értékeljék azt a mindennapjaikban és a pályaválasztásuk során is. Erre teremt lehetőséget ez az esemény.

A hírhez tartozik, hogy a tudományos fesztivál történéseit a nemrég a nagyközönség számára is megnyitott Svábhegyi Csillagvizsgálóból közvetítik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában