Horgászat

2020.09.10. 08:30

Minden, ami belefér még a horgászat felett

A Csorba-tó és az alsózsolcai Házgyári-tó tartozik a gondozásukba.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Nagy Borsodi Horgász Egyesület

Miskolc. A Nagy Borsodi Horgász Egyesület hat éve létezik. A szervezet célja a horgásztagok érdekképviselete mellett lehetőséget adni a szabadidő kulturált eltöltésére.

Ahogy fogalmaznak: elsődleges feladatuk az ifjúságot a horgászat és a természet szeretetére nevelni, valamint a horgászsport népszerűsítése. Kiemelt célkitűzésük még az élő környezet megóvása, a vizek védelme, az illegális halászat visszaszorítása. Elmondják: az egyesület megalakulásakor eldöntötték, hogy nem csupán a természet védelmére és a horgásztevékenységre koncentrálnak, hanem érdekképviseleti feladatokat is ellátnak, illetve rendezvényeket is szerveznek. Hozzáteszik: a szervezetben önkéntesek végzik a munkát.

A Nagy Borsodi Horgász Egyesület szerint a helyi lakosság környezethez való viszonya nem csupán a társadalmi és családi háttér függvénye, befolyásolja a közösségi lét, a civil szervezetek támogató stratégiája. Megjegyzik, hogy ezt a tényt figyelembe véve alakították ki a megye sportszervezeteivel való együttműködésüket, nem csupán saját célcsoportjukat tudják megszólítani, hanem a partnerszervezetek tagságát is. Szeretnék, ha tudatos szemléletformáló tevékenységeik egyre szélesebb körben ismertté válnának.

Társadalmi szerepvállalás

Hangsúlyozzák, hogy mindent megtesznek azért, hogy a környezet mindenki számára megelégedéssel szolgáljon. Havi rendszerességgel szedik a szemetet, és új halőröket vizsgáztatnak. A napijegyes horgászatot pedig jövő évtől szeretnék szigorítani. Közzéteszik a horgászkalandokat, de beszámolnak a negatív történésekről is, hogy a szigorú intézkedések értelmezhetőek legyenek, mutatkoznak be.

(A borítóképen: Kárászok ívás közben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában