iskolakezdés

2020.09.05. 14:00

Megkérdeztük a középiskolásokat,: mit szólnak az iskolakezdéshez?

Novák Krisztina

Füzi Amadé Dorián

Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum

Füzi Amadé Dorián

Erősáramú elektrotechnikus leszek, mindig is érdekelt a szakma, mert ez a hobbim is. Otthon is mindig szerelgetek valamit, például tápegységeket és LED-szalagokat. Nem volt nehéz az iskolaválasztás, mert a bátyám is itt tanul. Már a nyílt napon nagyon tetszett az iskola felszereltsége és az, hogy a falakra ki vannak rakva elektrotechnikával kapcsolatos dolgok. Érdekesek voltak az első napok, sok új információt kaptunk, megismerkedtünk egymással – az osztályban és az évfolyamon is vannak ismerőseim – és a tanárainkkal, akik nagyon szimpatikusak. A matematika a kedvenc tantárgyam, és már alig várom a villamossági alapismeretek órákat, ahol áramköröket fogunk rajzolni, és a tanárunk is nagyon kedves volt. Huszonheten vagyunk egy osztályban, és a három padsorban minden második padban egyedül ül egy diák, a koronavírus-járvány miatt.

Szabó Dávid

Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum

Szabó Dávid

Amikor a nyílt napon az iskolában jártam, egyből megtetszett, mert szeretek szerelni, ráadásul a papóm is itt tanult, és ő is azt mondta, hogy nagyon jó suli. Az első nap furcsa volt, de egyben tetszett is, hogy tömegközlekedéssel kellett iskolába mennem. Az általános iskolám a lakásunkkal szemben lévő oldalon volt, oda csak átsétáltam. Nagyon vártam már az iskolakezdést, mert nem nagyon tudtam mit csinálni otthon, eléggé unatkoztam, és örülök, hogy végre megint társaságban lehetek. Az első nap egyből összebarátkoztam az osztálytársaimmal, és az évfolyamon régi ismerőseim is vannak. Az osztályfőnökünk és a többi tanár is nagyon kedves és szimpatikus. Erős­áramú elektrotechnikusnak tanulok, és már várom, hogy végre elkezdjük megtanulni a különböző gépek szerelését.

Lajgut Attila Álmos

Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc

Lajgut Attila Álmos

Azért is választottam a Földest, mert egyedül itt indult kémia szak, és ezzel a tantárggyal szeretnék majd továbbtanulni. Szerencsére az épületet már ismertem, mert itt tartották a kémiafelkészítőket. A nyári táborban összeismerkedtem három földeses diákkal, akik egy évvel felettem járnak, és nekik köszönhetően van egy kis segítségem, ha nem tudok valamit. Az osztályból volt, akit már ismertem a felkészítő órákról, és van olyan osztálytársam is, akivel az előző suliban évfolyamtársak voltunk. Az első napon az igazgatói köszöntő után csak osztályfőnöki óráink voltak, ahol megtudtuk a leglényegesebb dolgokat. Másnap, az órákon szinte minden tanárunk a bemutatkozásra fektette a hangsúlyt, de irodalomórán már idézeteket is elemeztünk. Már kimondottan otthonosan érzem magam, mert néhány emberrel már összebarátkoztam az osztályból, ezért van kivel beszélgetni. Mivel nem lakunk túl messze a gimnáziumtól, gyalog járok iskolába, mert így reggel a boltba is be tudok menni, de járhatnék tömegközlekedéssel is. A koronavírus miatt azok a diákok, akik a földszintre mennek, a főbejáraton, akiknek a terme az első emeleten van, mint nekem is, a déli lépcsőház felől, a főbejárat melletti vaskapun, azok pedig, akik az új épületrészben tanulnak, a hátsó bejáraton juthatnak be az iskolába.

Bitó Levente Dániel

Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum

Bitó Levente Dániel

Az iskola nagyon megtetszett a nyílt napon, mindenkitől sok jót hallottam róla, ráadásul a nagyapám és egy ismerősöm is ide járt. Nagyapának segítettem már konnektorokat bekötni, és érdekel a téma, ezért döntöttem úgy, hogy erős­áramú elektrotechnikus leszek. Valahol már vártam az iskolakezdést, mert sokkal jobb a suliban tanulni, mint otthon, de az új iskola miatt kicsit tartottam is tőle. Az első nap még kicsit furcsa volt, hiszen váratlanul egy új közösségben találtam magam, ahol csak az egyik osztálytársam ismertem. A második nap már jó volt, hiszen addigra már beszélgettem, és megismerkedtem több osztálytársammal is, ráadásul már nemcsak osztályfőnöki óráink voltak. Nagyon szeretem a német nyelvet, és igaz, még nem csináltunk semmit, de a tanárunk egyből szimpatikus és kedves volt, ezért várom már az órákat. A villamossági alapismeretek órákat is nagyon várom, mert szeretek rajzolni, és ott majd műszaki rajzokat kell készítenünk.

Sallai Levente

Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum

Sallai Levente

Érdekel az elektromosság, és gyakran bütykölök ezzel kapcsolatos dolgokat, ezért választottam ezt az iskolát. Magát a sulit még nem annyira vártam, de arra kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a közösség és a tanáraink. Az osztályban már volt két ismerősöm, és a többiekkel is folyamatosan beszélgetek. Az első napon csak osztályfőnöki óráink voltak, de a második napon már különböző órákon vettünk részt. Nekem a gépészeti alapismeretek meg a matematika tetszett a legjobban, és a tanárok is kedvesek. Mivel az általános iskola utolsó két évében tömegközlekedéssel jártam suliba, ez nem számított újdonságnak.

Kapcsolódó cikk:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában