körtúra

2020.09.22. 11:30

Két keréken több százan

Sajómenti Kerékpáros Körtúrát rendeztek szombaton öt település összefogásával.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Vajda János

Sajókeresztúrt, Boldvát, Sajósenyét, Sajóvámost és Szirmabesenyőt érintette az esemény. A települések polgármesterei szomszédolással egybekötött bringatúrára hívták az érdeklődőket. Valamennyi pihenőponton frissítővel várták a mezőnyt, a sajókeresztúri befutóban pedig krumplilángos járt a résztvevőknek. A teljes táv 19,3 kilométer volt.

Öt településen át

Az elmúlt években az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódtak, most a kezükbe vették az irányítást, összefogtak a polgármestertársakkal, és maguk szervezték meg a biciklitúrát – mondta Bodnár Krisztián, Szirmabesenyő polgármestere.

Hozzátette: csatlakoztak az „Egymillió lépés Zsomborért” felhíváshoz, mert szeretnék segíteni a kisfiú gyógyulását.

– Az amatőr kerékpárosok keresztülhaladtak Boldván, ezért egyértelmű volt számukra, hogy itt a helyük a csapatban – fejtette ki Szabóné Tóth Judit polgármester. – A kezdetektől, hagyományosan minden évben részt vesznek a túrán. A legjobb, hogy találkozhatnak a szomszédos településen élők egymással. És nagyszerű volt ennyi biciklis családot együtt látni egyszerre a településen, hiszen legalább négyszázan eljöttek – fogalmazott Takács István, Sajósenye polgármestere.

– Szerencsére az időjárás is kedvezett, így nem volt nehéz összeszervezni az embereket, idén ráadásul házigazdaszerepet vállaltak – mondta Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere. Tőlük indult a mezőny és oda is érkezett meg.

A sportos családokat házilag készített finomságokkal várták. Mindannyian bíznak abban, hogy a tradíció tovább folytatódik majd.

Teljesíthető táv

Bodnár János a hároméves Majával és az egyéves Balázzsal vágott neki a távnak. A két kicsit utánfutóban húzta kerékpárjával az édesapa. A szirmabesenyői család egyébként a nyaralásokon és kisebb távokon gyakran biciklizik – tudtuk meg.

Először, de nem utoljára

Első alkalommal vesznek részt a körtúrán, de ezen a távon már többször is jártak – mondta Dudás Krisztina. A három fiú, Márk, Noel és Bazsi is nagyon élvezte a programot, a táv nem túl hosszú, kényelmesen teljesíthető. Az édesanya hozzátette: időnként Miskolcra is betekernek. Orcziné Kaulics Zsuzsanna Sajókeresztúrból indult el három gyermekével és férjével. A legkisebb gyerkőcnek útközben kidurrant a kereke a bicajon, ezért szomorú volt, amiért fel kellett adnia. Gyakorlott bringás a család, napi szinten használják a kétkerekűt, ez a túra pedig nagyszerű közösségi program volt – vélekedett Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában