lakossági fórum

2020.09.28. 13:30

Egészség mindenekelőtt

Minden Kell, Mérték-Kel(l)! mottóval lakossági szabadidős és egészségügyi fórum volt Sárospatakon.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kolodzey Tamás

A programra teljesen megtelt A Boros Borbár kerthelyisége, a hallgatóság soraiban volt többek között Aros János polgármester, Sikora Attila alpolgármester és Belicza János, az STC klub­igazgatója, a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola elnöke is. A példaképek képviseletében dr. Hegedűs Csaba birkózó, a századik magyar olimpiai aranyérmes, egykori világ- és Európa-bajnok, az országos szövetség évtizedeken át volt elnöke, két ötkarikás játékok sportági igazgatója volt.

Mindenért küzdeni kell

– Amennyiben valaki hiteles az egészséget illetően, akkor én feltétlenül az vagyok – mondta az 1972-es, müncheni olimpia 82 kilós kötöttfogású bajnoka, majd így folytatta: – Súlyos autóbalesetem volt, amely lassan ötven éve ért, klinikailag háromszor haltam meg, kilencvenhat kilóról negyvennyolcra fogytam le, de felépültem, így most is hangsúlyozom: az életben mindenért meg kell küzdeni, és – bár közhely, mégis igaz – az egészség a legnagyobb kincs. Jómagam ma is naponta sportolok, edzek, és hetvenhárom évesen erre hívom fel a fiatalok és az idősebbek figyelmét. Kérem, higgyenek nekem, boldog és elégedett emberként, a közhiedelem szerint kenyérre nem kenhető vajként tekintsenek rám, és kövessenek.

(A borítóképen: A legendás Hegedűs Csaba [sötét ruhában] is előadó volt Sárospatakon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában