különleges esküvő

2020.09.06. 15:00

Alpakákat bérelnek fotózáshoz

A baráthegyi Pumukli és Kleopátra is részt vett nemrég egy mennyegzőn.

Hegyi Erika

Forrás: Baráthegyi Majorság

Egyre különlegesebb esküvőket szerveznek az ifjú párok. Az utóbbi időben nem ritka, hogy alpakákat bérelnek a Baráthegyi Majorságból, hogy a türelmes és békés állatok is szerepeljenek az esküvői fotókon. Legutóbb Kata és Mátyás szerencsi esküvőjén tűnt fel a vörös színű Pumukli, valamint a fekete színű Kleopátra.

Jakubinyi Lászlótól, a Baráthegyi Majorságot is működtető Szimbiózis Alapítvány elnökétől tudtuk meg, hogy az utóbbi időben a jámbor állatokat egyre több pár kéri tőlük egy-két órára.

– A legutóbbi pár is eljött, megnézte a négy állatunkat, és kettőt kiválasztottak a menyegzőjükre. Mi pedig lószállító utánfutóval utaztattuk őket a helyszínre. Előtte persze treníroztuk a jószágokat. Gyakoroltuk velük az utánfutóba a be- és kiszállást, tettünk velük egy kis kört. Az alpakák kiválóan alkalmasak, hogy egy-egy közösség kedvencei legyenek, hiszen terápiás célokra is használjuk őket. Gyakran jönnek hozzánk a kórházban tanuló gyerekek, valamint a saját gondozottaink is sokat foglalkoznak velük.

Répa volt a jutalom

A szerencsi esküvőn remekül helytálltak. Kedves színfoltjai voltak a rendezvénynek, a gyerekek örültek, hogy megsimogathatják őket, cserébe az alpakáink jó sok répát ehettek. Pumukli csokornyakkendőt is viselt, Kleopátra pedig koszorút, szintén a nyakán – mesélte László.

Hozzátette: egyvalamit azért tanultak a legutóbbi esküvőn. Az állatok rendkívül félnek a nagytestű kutyáktól, ami a tavalyi kutyatámadásoknak köszönhető. Ezért azt kérik az esküvőszervezőktől, hogy olyan helyre igényeljék csak az alpakákat, ahol a közelben nincsenek nagytestű ebek.

Kabalaállatok

– Az alpakákra egyfajta kabalaállatként tekintenek a párok. Vannak, akik pozitív energiákat tulajdonítanak nekik. Szerintem nem kell túlmisztifikálni a szerepüket, egyszerűen csak jó móka, ha ők is ott vannak az esküvőn. Egyébként királyi állatok, gyapjuk az állatvilág legfinomabb gyapja, ami rendkívül értékes. De amiért az alpakákat sokan szeretik, hogy hihetetlenül nyugodt, harmonikus állatok – tette hozzá az elnök.

Megjegyezte: egyre több esküvőn figyelnek arra, hogy a frigyet valamilyen jószolgálati cselekedettel kapcsolják össze. Ilyen például, ha tőlük mint fogyatékossággal élőket foglalkoztató manufaktúrától rendelik meg a vendégek apró ajándékát, vagy éppen az alpakákat fotózásra.

(A borítóképen: A baráthegyi alpakákat szívesen szerepeltetik esküvői fotókon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában