Multimédia

2020.09.05. 18:00

A telefon oktat „idegenül”

Nagyon nagy segítséget adnak a nyelvek elsajátításához az oktatóappok.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

A telefonon elérhető, nyelvtanulásra alkalmas appokat nagyrészt arra tervezték, hogy kis részletekben gyorsan adjanak információt, és kis idő alatt hatékonyan „tanítsanak”. Kihasználva az utazásra fordított időt, alkalmasak arra, hogy akár utazás közben is tanuljunk.

Segít a bagoly

A Duolingo nevű app nagy sikert aratott, amikor elindult 2012-ben, bár magyar nyelvű felhasználók részére csak 2 évvel később nyílt lehetőség a használatra. Az alkalmazás több nyelven elérhető, és több nyelvet is lehet tanulni egyszerre.

A feladatok a legegyszerűbbtől haladnak az egyre bonyolultabb nyelvtani szerkezetek megismerése felé. Eközben egy kedves bagoly segítségével pontokat gyűjtünk, vagy versenyezhetünk a barátainkkal, hogy ki halad gyorsabban. A hibák jellegéből következtet a nem egyértelmű típusfeladatokra, és azokat gyakoroltatja. A módszere jó arra, hogy megalapozzon egy jövőbeni mélyebb tudást.

(A borítóképen: Egy gombnyomás, és indul a nyelvtanulás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában