Humorral könnyebb

2020.08.14. 19:30

Vicces maszkok a nagyvilágból

A világ minden táján terjed a koronavírus, maszkban fogadjuk.

Hajdu Mariann

Budapest, 20200420 Maszkdivat a koronavírus idején. Hatlaczki Balázs / HB Bors

Forrás: AFP

Fotó: Hatlaczki Balázs

Kinevetjük a félelmet: a pszichológusok szerint valami ilyesmi lehet az oka, hogy a koronavírus terjedésével világszerte kötelezővé váló maszkviselés is sok helyen a humor forrása lett.

Fejlődéstörténet

Legalábbis a vicces maszkok kialakulásának biztos köze lehet ehhez az elmélethez. De hogy miért kezdtünk el egyáltalán különleges maszkokat hordani?

Az elején még azt hittük, csak rövid ideig kell viselni, így beszereztünk néhány egyszer használatosat. Majd lecseréltük varrt pamutra, aztán – ahogy elkezdtünk tartani tőle, hogy állandó viseletté válik – igyekszünk egyedivé, ránk jellemzővé tenni a maszkunkat. A többség viccesre veszi a figurát.

A vigyorgó vagy festett száj, a kiöltött nyelvű, a viselője vonásait ábrázoló, az állatpofát mintázó. Aztán vannak feliratosak, a valaki mellett vagy ellen demonstrálók és vannak a szépek – főleg nőkön –, a különleges mintázatúak. Szóval a maszknak is megvan a maga divatja.

Külön érdekesség, hogy szerte a világban így van ez: Nicaraguától, Indonéziától kezdve Ukrajnán át Indiáig, mindenhol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában