napközis tábor

2020.08.08. 15:00

Önkéntesség, valamint figyelem, ennyi kell

Régi idők játékaival, vetélkedőkkel, filmnézéssel várják a gyerekeket a könyvtárban.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: A kondói könyvtár fotója

Ingyenes napközis tábort tartottak Kondón Csörgő Csilla könyvtáros és Galambné Krobinecz Katalin önkéntes vezetésével. A 6 és 14 év közötti gyerekek reggel 8 óra és délután 4 óra között szervezett programokon vettek részt. A délelőtti szabadtéri játékot követően a délutánt a könyvtár hűvös falai között töltötték. Irányított foglalkozásokkal töltötték a napot.

Nagy sikere volt a vetélkedőknek, filmvetítésnek, ahol egyebek mellett kötelező olvasmányokat is megnéztek. De volt kézműveskedés, retró játékok felidézése és séta a falu határába. Naponta közel 20 gyerek töltötte meg az intézményt, azonban semmi sem volt kötelező, hiszen többen csak a délutáni elfoglaltságokat keresték.

A gyerekek nagyon kedvelik ezeket a programokat, és a szülők is szívesen veszik, ha csemetéjüket biztonságban tudják – mondta Csörgő Csilla. Ha nincs éppen tábor, akkor is gyakran meglátogatják a könyvtárat, hiszen itt mindig van elfoglaltság. Korábban is szerveztek a településen hasonló jellegű nyári tábort, de az inkább a gyermekfelügyeletről szólt. Immár második éve azonban előre összeállított tematika szerint zajlik az esemény.

Újra lesz

Augusztus 17–19-ig ismét lesz napközis tábor a kondói könyvtárban, ahová már kisebb, óvodás korú gyermekek szülei is jelezték, hogy csatlakozni kívánnak. Őket is fogadják, azonban csak szülői felügyelettel – tette hozzá.

A rendezvény híre már a szomszéd településekre is eljutott, érdeklődtek ugyanis a lehetőség iránt. Fajder Gábor polgármester is támogatja a kezdeményezést a rendelkezésre álló eszközökkel – hangoztatta a könyvtáros.

(A borítóképen: Kézműves-foglalkozásokon is részt vettek a gyerekek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában