bemutatkoztak

2020.08.06. 12:30

Közös nevezőn az avasi közösségek

Az Avasi Közösségi Terek Közös nevező című rendezvényükön mutatták be munkájukat.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

A városrész segítő és támogató intézményeinek munkáját, szolgáltatásait és együttműködését mutatták be az avasiaknak szerda délután, a 23-as Posta melletti placcon. A kitelepülés célja ezen túl az volt, hogy a lakosságot bátorítsa helyi társadalmi témákban való aktivizálódásra és a megjelenő intézményeknek lehetővé tegye, hogy csatlakozhassanak a különböző szabadidős csoportokhoz.

Együttműködésben

– A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Közösségi Pontja az egyik az öt közösségi tér közül, amelyek most, ezen a délutánon jelen vannak, ugyanis ez az Avasi Közösségi Terek napja – mondta Papp Dénes, a segélyszervezet Közösségi Pontjának közösségi referense. – Tavasszal indult kezdeményezés azzal kapcsolatosan, hogy az Avason található közösségi terek és a mögöttük álló szervezetek összefogjanak, és jobban megismertessék magukat az emberekkel.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat abból a célból települt ki, hogy reklámozzuk az önkéntességet és a nálunk felnövekvő generációt bevonjuk a munkánkba – fejtette ki Nagy Zsuzsanna, a Miskolci Máltai Játszótér intézményvezetője. – Mint játszótér, ma sem készülhettünk mással, csakis társasjátékkal, miközben a nálunk önkénteskedő fiatalok szívesen megosztják eddigi tapasztalataikat.

Közösségteremtés

A Dialóg Egyesület részéről az Avasi Közösségi Kávézó mutatta meg magát, de jelen volt az Avasi Közösségi Tér is, amelynek alapításában szintén részt vettek.

– A hozzánk kapcsolódó kisközösségek közül a kávézón kívül az Avasi Paradicsom Közösségi Kert hobbikertészei kennek finom zsíros kenyereket, a kertben termett zöldséggel díszítve – ismertette Csere Áron, a Dialóg Egyesület közösségfejlesztő munkatársa. – Emellett az Avasi Fotókörnek van itt egy minikiállítása, amelynek sok tárlata volt a jelenleg a MESZEGYI által üzemeltetett Avasi Közösségi Térben.

– Standunkon az Avasi Közösségi Térben jelenleg futó ingyenes programjainkat mutatjuk be – fűzte hozzá Lengyelné Csapkovics Éva, a MESZEGYI családsegítője. – Nagyon népszerű a kézműves- és patchworkklubunk, az 50+ klub, illetve a könyv­csereprogram és a fotókör. Emellett egy ötletdobozzal is készültünk, ahová várjuk a további javaslatokat. A beérkező ötleteket megpróbáljuk majd megvalósítani.

Olvasókat várnak

Az Avasi Gimnázium lábánál található kulturális és közművelődési intézmény, a Móra Ferenc Könyvtár is megjelent a placcon.

– Kézműves-foglalkozással, legyező- és repülőpillangó-készítéssel készültünk a mai napra. Ez egy jó lehetőség, hogy megmutatkozzunk, mivel kicsit félreeső helyen van a könyvtár. Bízunk benne, hogy hátha így többen betérnek majd kölcsönözni vagy a baba-mama klubunkba, jógázni, író-olvasó találkozóinkra vagy a kiállításokra – sorolta Jakabné Csizmár Ágnes csoportvezető könyvtáros.

(A borítóképen: A csatlakozás lehetőségét is kínálták az avasi szervezetek, közösségek a helyieknek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában