horgászverseny

2020.08.08. 18:00

Ezernégyszáz kiló halat fogtak a vasutasok

Első alkalommal tavaly szervezett huszonnégy órás horgászversenyt a Vasutasok Szakszervezetének Miskolc Területi Képviselete, hagyományteremtő céllal.

Serfőző László

Fotó: Serfőző László

Mint azt Száraz József szakszervezeti vezető elmondta, a halak fárasztásához remek helyszínt biztosított a Szerencs közigazgatási területén található Árpád-hegyi halastó.

– A programnak egyfajta közösségformáló és összetartó ereje van – sorolta a Száraz József. A szakszervezethez tartozó, pecázást kedvelő tagok nagyon jó halállománnyal ellátott tavon bizonyíthatták ügyességüket. A versenyre tizenhat kétfős csapat adta le nevezését, és már a szombat délelőtti órákban számos nagyhal akadt horogra, nem volt ritka a nyolc-tíz kilós ponty, kisebb méretekben a kárász és a compó, illetve az itt ritkának számító tokhal. Óránként mérték a kifogott mennyiséget, ezután visszaengedték a halakat a vízbe.

Fotó: Serfőző László

Az eredmények

A legeredményesebb páros az Ábel László – Lengyel Sándor kettős lett 203,59 kg, a második Pál Gergő-Pál Zoltán 159,87 kg, a harmadik Rigó József – Tóth László 93,14 kg kifogott hallal. Száraz József szakszervezeti vezető különdíjban részesítette a legsúlyosabb, hajszál híján 15 kilogrammos pontyot akasztó Bakos Lászlót. A vasutasok összességében 1363,20 kg halat emeltek ki a tó vizéből huszonnégy óra alatt.

(A borítóképen: Versenylázban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában