Budapest

2020.08.09. 10:00

Az édesapja útját járja

A sporttörténelmi névviselőt köszöntötték a napokban a fővárosban.

Kolodzey Tamás

Forrás: MW

Az idősebb generáció tagjai még sokszor hallhatták Gulyás Gyula közvetítéseit. A népszerű rádióriporter először az 1948-as londoni olimpián – a szintén legendás kollégájával, Szepesi ­Györggyel – alkotott nagyot, és a fiát, Gulyás Lászlót is erre a pályára sodorta az élet.

Jól érzi magát

A most hetvenéves „csemete” a Magyar Távirati Irodánál kezdte pályafutását, vagyis először az írott sajtóban dolgozott, majd televíziós, később pedig rádiós riporterként folytatta. Statisztikája irigylésre méltó: nyolc nyári és három téli olimpia, öt labdarúgó- és ugyanennyi atlétikai világbajnokság, továbbá vagy huszonöt kézi-, kosár- és röplabda Európa-bajnokság, hogy a sok száz itthoni eseményt ne is említsük.

– Nincs titok – mondta a már több mint fél évszázada a média világában tevékenykedő neves kollégánk, aki hozzátette: – fontos a szorgalom, a kitartás, a szakmai hitelesség, a felkészülés és a nyelvhasználat.

Gulyás László – akit Orbán Viktor miniszterelnök levélben, Schmitt Pál olimpiai bajnok vívó, a NOB-tagja, a nemzet sportolója személyesen köszöntött – elárulta: büszkeséggel tölti el, hogy a testkultúra képviselői közül neki még senki nem tette le a telefont, ezért is jól érzi magát a bőrében.

(A borítóképen: Gulyás Lászlót (középen) Szöllősi György (b), a sportújságíró-szövetség elnöke és Ballai Attila, a Mediaworks sportfőigazgatója is felköszöntötte)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában