programajánló

2020.07.16. 15:30

Zajlik az élet a Győri kapuban

Júliusban is megannyi remek közösségépítő programot ajánl a Kapuzörgető projekt.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület

A „régi szép időkben” a Győri kapuban élő családok hétvégenként gyakran tettek kirándulásokat lakóhelyüktől az Avasi kilátóhoz, amit sokszor kisebb-nagyobb családi piknik is követett. Ezt felidézvén július 19-én, vasárnap 16 órától nosztalgia kirándulást terveznek a Győri kapuból az Avasra. Az egyesület önkénteseinek egy csoportja korábban felmérte a terepet és kiválasztották azt az optimális útvonalat, amin kényelmes sétával a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki épségben feljuthat az Avasra, majd közösségi piknik zárja a délutánt egy közeli tisztáson.

Tele a garázs, a padlás? Már nem fér be a család a lakásba, a házba a sok lomtól? A régi, megunt dolgokat tárolni már nem tudja, kidobni viszont sajnálja? Jöjjön el és szabaduljon meg tőlük mások örömére! Július 25-én immár harmadik alkalommal szervezik meg a Győri kapui zsibvásár és kézműves napot. A múltban pezsgő piac élet volt a városrészben, ezt a hagyományt kívánják feltámasztani tavasszal és ősszel, de az elmúlt évben már télen is szerveztek hasonló programot. Természetesen minden hatályos előírás mellett kerül a program megrendezésre, amelynek mottója: „Változtassuk át a Balázs Győző teret egy nyüzsgő piactérré!”

Közreműködik: Mogyorósi Zsolt Pipo, aki a jó hangulatért felel, valamint Hideg Imre játékmester, aki kicsiknek és nagyoknak egyaránt játszóházzal kedveskedik 9 és 15 óra között. A piac idején bemutatkoznak a Kapuzörgetők és egyéb Győri kapui közösségek is.

A szervezők kérik, hogy a zsibvásárra és a termelői- és kézműves napra árusként jelentkezők írjanak a [email protected] e-mail címre. Tárgy: III. Bolhapiac. A levélben adják meg lakcímüket, telefonos elérhetőségüket és azt, hogy mit szeretnének árusítani.

(A borítóképen: Egy korábbi zsibvásáron)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában