modell

2020.07.25. 16:30

Miskolci modell New Yorkban

Különleges fotók készültek a miskolci modellről New Yorkban, a szakma is felfigyelt rá.

Hajdu Mariann

Fotó: Yossi Michaeli

A topmodellek közé sorolható immár a miskolci Jakab Viktória. Nemrég fotósorozat jelent meg róla olyan fontos szaklapokban, mint a Hampton's Magazine és a New York-i Modern Luxury.

– 2015 végén lettem tagja a budapesti ICON Model Managementnek, akik azóta is az anyaügynökségem. Az első komolyabb külföldi utazásom 2016 elején történt, ami örök emlék marad számomra. Lehetőségem volt megmérettetni magam a párizsi divathéten, ami nagyon jól sikerült, hisz a Comme Des Garcons egyik arcra lehettem – mesél a kezdetekről. Számos médiafelület az ő fotóival volt tele, így egyre szélesebb rétegekben figyeltek fel rá.

– Egyik európai város jött a másik után, én meg csak kapkodtam a fejemet, nem volt egyszerű hozzászokni a nagy hajtáshoz, a kiszámíthatatlansághoz, a bizonytalansághoz.

Viktória meséli, Franciaország után Milánót (és környékét), Londont, Rómát és Athént tartja még meghatározónak, sok-sok tapasztalatot szerzett. Dolgozott később Koreában, Tokióban, Szingapúrban, Thaiföldön, Indonéziában, Kínában és Hong-Kongban is.

– A legújabb és eddigi legnagyobb fordulópont az életemben, amikor tavaly decemberben az egyik legjobb New York-i ügynökség (Muse Model Management) bizalmat szavazott. Nagyon rövid időn belül amerikai munkavízumot intéztek nekem, így 2020 januárját már a New York-i divathéttel indíthattam.

Neves kiadványokban dolgozhatott, mint az említett kettő is, amely a két magazin jubileumi évfordulójára készült. Nem volt könnyű feladat.

– Kültéri fotózást terveztek a látvány miatt, mert ezt az összhatást egy studióban nem tudtuk volna elérni. Nagyon-nagyon hideg volt, úgyhogy mindenki bakancsban, csizmában, kabátban, sálban dolgozott, kivéve engem. A tükrös koncepció miatt (Viki végig tükröket tart a kezében – a szerk.) nekem fognom kellett (kellett volna) ezeket a nehezebb darabokat, amit a szél állandóan kimozdított a már beállított képből, én meg nem voltam elég erős ahhoz, hogy mozdulatlanul tartsam őket. Szegény fotós pedig nem tudta, „csak úgy” megörökíteni őket, hiszen neki figyelnie kell a szögekre, a fényekre, hogy hogy mutat a legjobban a ruha, a háttér, az összhang.

Az eredmény azonban magáért beszél. A szakmai is felfigyelt a különleges fotókra.

(A borítóképen: Jakab Viktória az amerikai divatlapokba készült fotón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában